Mihai Niste - As la poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul este campionul celei de-a II-a ediţii a Romanian Poker Champion. Este cotat ca unul dintre cei mai valoroşi jucători de poker din ţară.


Profil
Născut: 28 noiembrie 1986, Satu Mare
Studii: Facultatea de Construcţii UTCB–Bucureşti
Familie: necăsătorit



„Din capul locului trebuie să-ţi spun că pokerul este mai mult decât un joc de noroc. Dacă în alte ţări dezvoltate este socotit ca un sport, încet încet a ajuns să fie receptat la fel şi în România“, susţine Mihai. El susţine că pokerul a fost admis în familia sporturilor olimpice. „Începând cu ediţia din 2012, de la Londra, pokerul va face parte din grupul sporturilor minţii, alături de şah, go şi bridge. Sporturile minţii vor avea statut de sporturi demonstrative la Olimpiada londoneză, urmând apoi ca CIO să delibereze dacă vor fi incluse definitiv în programul Jocurilor Olimpice, începând din 2016“, spune sătmăreanul.

Şahul, prima pasiune


La vârsta de trei ani, Mihai a învăţat să joace şah de la tatăl său. O perioadă chiar a făcut şah de performanţă, participând la o serie de campionate naţionale, unde a înregistrat rezultate promiţătoare. „Şahul a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea. Mai joc şi acum, însă doar la nivel de divertisment. Prea multe asemănări între şah şi poker nu există, poate doar răbdarea, deosebit de importantă în ambele sporturi“, afirmă Mihai. De poker s-a apucat în anii studenţiei, la început din amuzament, însă pe parcurs şi-a dat seama că din această „îndeletnicire“ se pot câştiga bani frumoşi.

A pus mâna pe marele pot de 50 000 de euro


De aproximativ un an trăieşte doar din banii câştigaţi din turneele de poker. Participă atât la turnee desfăşurate pe internet, cât şi la turnee live şi joacă cam 100 de ore pe lună. Până să se impună în Romanian Poker Champion, Mihai a participat la turnee mai mici, dar care i-au adus câştiguri substanţiale. „Trebuie respectate nişte reguli cu sfinţenie, după cum trebuie să ai o disciplină de fier în joc, răbadare şi, bineînţeles, mult studiu. După fiecare turneu îmi analizez jocul şi încerc să-l îmbunătăţesc, doarece pe zi ce trece apar jucători tot mai buni. Şi cum doresc să fac o meserie din asta trebuie să fiu mereu în priză“, spune Mihai. Cu toate că nu a pornit ca favorit la începutul finalei Romanian Poker Championship, Mihai Niste a reuşit cea mai bună performanţă a sa de până acum: locul I şi un cec de 50.000 de euro, impozabili. „Plastic vorbind, în momentul de faţă sunt cel mai valoros pilot la Formula III, dar care aşteaptă să fie convocat în Formula I“, încheie Mihai.

Întrebări şi răspunsuri


Ce te-ai gândit să faci cu banii câştigaţi la ultimul turneu?


M.N – În primul rând îmi doresc să-mi iau un monitor de 28 de inchi, necesar în îmbunătăţirea jocului în turneele de pe internet, iar cu restul mai vedem.

Nu te-ar tenta o participare la J.O. din 2012?

M.N – Ţinând cont că pokerul va fi joc demonstrativ la olimpiada londoneză şi dacă bineînţeles voi progresa la acest joc, ca să pot reprezenta România, sigur că mi-aş dori foarte mult o participare. Este până la urmă ţelul suprem al oricărui sportiv.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite