Micro 16 va fi reabilitat prin concesionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 107375

În premieră naţională, Primăria Satu Mare intenţionează să concesioneze unei firme, pe o perioadă de 12 ani, lucrările de întreţinere străzi, trotuare, parcări şi spaţii verzi. Valoarea investiţiilor se ridică la circa 4,5 milioane de euro. Dacă acest proiect va fi aprobat, lucrările vor începe în vara acestui an. „Soluţia reabilitării cartierului cu bani de la bugetul local este imposibilă, iar lucrările nu se pot tărăgăna. S-a conceput varianta de concesionare a lucrărilor“, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes.
Termenul maxim de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la doi ani. „Nu acceptăm un termen mai mare. Sunt lucrări foarte importante, de mare anvergură şi nu ne putem permite să tragem de timp. Avem nevoie de o firmă serioasă care să facă lucrurile ca la carte“, a mai spus primarul.

Firmele sunt interesate
Cea mai mare firmă de profil din Satu Mare consideră că proiectul primăriei este fezabil. „Proiectul mi se pare în regulă, doar că previziunile primarului nu pot fi realizate, şi anume finalizarea lucrărilor de reabilitare totală în circa doi ani. În rest, suma anuală pe care o va plăti primăria trebuie să acopere şi costurile bancare“, a declarat patronul firmei Alfarom, Dorel Surducan. Acesta mai spune că va participa la licitaţie şi speră să câştige contractul.  În studiul de fundamentare al proiectului de reabilitare al cartierului se menţionează că, având în vedere sumele de circa 2,8 şi 3 milioane de euro cheltuite anual pentru reparaţiile de străzi, din aceste sume se pot achita anual câte 500.000 de euro firmei care ar urma să investească în lucrările de reabilitare a cartierului Micro 16, unul dintre cele mai mari, dar şi vitregite, din punct de vedere al investiţiilor, cartiere din oraş.   

Cartier model
Dacă proiectul întruneşte toate condiţiile legale, toată suprafaţa cartierului va intra în procesul de reabilitare, urmând să fie cea mai modernă zonă din oraş. Este vorba de amenajarea de spaţii verzi, de refacerea carosabilui şi de curţile din interiorul blocurilor care vor fi asfaltate. În plus, toate garajele vor fi demolate, iar în locul lor vor fi amenajate parcări dalate, aproximativ 3.500 de locuri de parcare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite