Satu Mare:Dulăii vagabonzi fac legea în Micro 16

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare:Dulăii vagabonzi fac legea în Micro 16
Satu Mare:Dulăii vagabonzi fac legea în Micro 16

În fiecare noapte, Bulevardul Sănătăţii devine locaş pentru un număr de 8 câini care disturbă liniştea oamenilor. Firma de ecarisaj nu mai funcţionează din februarie 2009

Una dintre cele mai vechi probleme ale sătmărenilor revine în prim plan, după ce o haită de o opt câini ameninţă viaţa locatarilor din cartierul Micro 16. Oamenii sunt îngroziţi pentru că de câteva zile patrupezii sunt tot mai agresivi şi au atacat deja două persoane.
“Sunt îngrozit, nu mai ştiu ce să fac. Şapte câini mari şi sănătoşi ne atacă în fiecare seară. Soţia mea era să fie muşcată de un câine zilele trecute. Am încercat să apelăm la primărie şi poliţia comunitară, însă am fost scoşi din birou”, a declarat Ştefan Bunea, locatar pe strada Capricornului din cartierul Micro 16.

Copiii sunt în pericol

Dimineaţa, în timpul zilei sau seara, câinii sunt prezenţi lângă scările blocurilor. “Avem copii, se joacă în faţa blocurilor şi ne temem pentru ei. Sunt foarte periculoşi, ne pot ataca în orice moment. În fiecare dimineaţă, la ora 7 când trebuie să merg la serviciu sunt nevoită sa arunc de la etaj diferite obiecte pentru a alunga câinii”, a declarat Jenica Variu.
Toată lumea este revoltată pentru că nu reuşesc să primească un răspuns pozitiv din partea autorităţilor. “Am fost la Poliţia Comunitară unde ne-au spus răspicat că nu au treabă cu aşa ceva. Dintr-un birou al primăriei aproape că am fost dat afară. Singura soluţie este să facem noi legea. Iubim câinii, dar aceştia sunt foarte periculoşi”, a mai declarat Ştefan Bunea.

Firma de ecarisaj nu mai are activitate

În februarie 2009, Direcţia Sanitar Veterinară Satu Mare a ridicat dreptul firmei de ecarisaj SC Mixt Service SRL de a mai presta activităţi. Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie a fost neîndeplinirea cerinţelor impuse de Uniunea Eureană. În lipsa unui adăpost de câini, societatea nu are dreptul să funcţioneze. Primarul Iuliu Ilyes spune că doar cazurile foarte grave sunt rezolvate de Mixt Service. “În momentul în care câinii comunitari ajung în scările blocurilor şi suntem solicitaţi, firma de ecarisaj ne sare în ajutor. Problema este că nu avem unde să îi adăpostim. Din această toamnă, dacă lucurile merg bine vom înfiinţa şi adăpostul pentru câini. Situaţia durează de foarte mult timp şi trebuie rezolvată urgent” a declarat Iuliu Ilyes.

Pericol lângă Spitalul Judeţean


Grigor Vasile, de 51 de ani este foarte revoltat de numărul mare de câini comunitari şi oameni ai străzii  care hrănesc aceste patrupede chiar în zona Spitalului Judeţean. “Nu se poate aşa ceva! Cum iese omul din spital, câinii sar la oameni. Ţi-e şi teamă să treci prin zonă. Staţia de autobuz de lângă spital a fost monopolizată de aceşti boschetari şi zecile de câini care îi poartă după ei”, a declarat Vasile Grigor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite