Memorial Corneliu Balla, mâine la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta se împlinesc patru ani de la moartea poetului careian Corneliu Balla. În memoria poetului, Centrul Cultural şi Biblioteca Municipală din Carei organizează mâine, ziua de naştere a poetului, „Memorialul Corneliu Balla“.  

Anul acesta se împlinesc patru ani de la moartea poetului careian Corneliu Balla (Gabriel Raţiu). Evenimentul organizat de cele două instituţii de cultură va debuta la ora 15.00 la placa memorială din Cartierul Republicii dedicată autorului unde, familia, prietenii, colegii şi cunoscuţii vor depune coroane de flori. La ora 16.00, în sala de expoziţii a Centrului Cultural Carei va avea loc un simpozion dedicat poetului şi traducătorului careian fiind expuse o serie de manuscrise ce i-au aparţinut lui Corneliu Balla, imagini inedite cu acesta şi o serie de alte documente donate, din arhivele personale, de mai mulţi careieni. Tot în cadrul simpozionului se vor decerna şi premiile concursului literar "Memorialul Corneliu Balla" aflat la prima ediţie. 

Corneliu Bala a trăit între 1930 şi 2006. A debutat editorial cu volumul „Logosclipuri“ (2001), la editura Dacia din Cluj. A urmat volumul „Jugul cel blând“, în anul 2003, apărut în regie proprie, la o editură sătmăreană. Post mortem, în anul 2008, Editura Citadela din Satu Mare, a publicat volumul „Zarca“.



Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite