Satu Mare: Medicii sătmăreni instruiţi cu privire la gripa nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Medicii sătmăreni instruiţi cu privire la gripa nouă
Satu Mare: Medicii sătmăreni instruiţi cu privire la gripa nouă

Membrii Comitetului Consultativ pentru Situaţii de Urgenţă s-au întâlnit azi în şedinţă extraordinară în cadrul căreia au dezbătut recomandările Ministerului Sănătăţii pentru evitarea propagării gripei A H1N1 în judeţul Satu Mare precum şi planul de măsuri pentru prevenirea propagării gripei la nivelul unităţilor de învăţământ.

Prezent la şedinţă, directorul medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) doctoriţa Elisabeta Raţ, a declarat că medicii şcolari, veterinari şi de familie au fost sfătuiţi să ia măsuri de supraveghere a fiecărei persoane suspecte. Deasemenea se va înfiinţa o linie telefonică specială pentru sesizarea fiecărui caz suspect şi se va constitui un comitet permanent pentru situaţii de urgenţă în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Comitete de gripă în şcoli

În fiecare şcoală se va constitui un comitet de gripă iar cadrele didactice vor avea obligaţia să evalueze starea de sănătate a fiecărui elev iar în cazul în care vor observa o schimbare în starea de sănătate a copiilor vor anunţa comitetul de gripă iar elevii vor fi izolaţi. La rândul său, comitetul are obligaţia de a anunţa părinţii copilului, directorul şcolii precum şi medicul de familie şi responsabilii din cadrul DSP, urmând ca aceştia să evalueze cazul şi să dispună măsurile necesare.

La trei cazuri de gripă şcoala se închide

În cazul apariţiei a trei cazuri de gripă nouă în clase diferite şcoala se va închide timp de şapte zile. Prefectul Radu Giurcă i-a cerut inspectorului general şcolar, Mariana Popa, să se asigure că informaţiile cu privire la măsurile luate în privinţa gripeci noi ajung în timp util atât la profesori şi învăţători cât şi la părinţi şi elevi.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite