Maşinile parcate ilegal vor fi ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, angajații SSTAP au blocat roțile a 3000 de mașini parcate fără bilete
În acest an, angajații SSTAP au blocat roțile a 3000 de mașini parcate fără bilete

Şoferii vor avea de plătit taxe de recuperare, transport şi depozitare a maşinilor. Cele două maşini, una cu macara, iar cealaltă cu platformă, care vor ridica autovehiculele parcate ilegal, vor fi cumpărate în leasing.

Anul 2010 vine cu restricţii pentru şoferi. Cei care îşi vor parca maşinile pe domeniul public, pe spaţiile verzi sau vor bloca desfăşurarea traficului rutier vor rămâne fără maşini. Acestea vor fi ridicate de  angajaţii Servicului de siguranţa traficului, recent înfiinţat pe lângă Serviciul de Siguranţă a Traficului şi Administrare Parcări. Ridicările de autoturisme parcate ilegal se vor face după achiziționarea două autoutilitare. Până atunci, vor fi în continuare blocate roţile maşinilor parcate fără bilete de la parcometre, în zonele unde acestea funcţionează. „Maşinile care vor bloca accesul autoutilitarelor de deszăpezire sau a celor de intervenţie, poliţie, salvare, pompieri, Apaserv, Electrica sau care pur şi simplu vor fi parcate în locuri interzise vor fi ridicate pe platformă şi transportate în curtea socie-tăţii Transurban. Vom avea şi un număr de dispecerat, unde şoferii vor putea să se intereseze de situaţia maşinilor ridicate şi cum pot să le recupereze“, a declarat şeful SSTAP, Adrian Neacşu.

Achiziţii în leasing
În urma unor licitaţii care se vor organiza după ce regulamentul de funcţionare a noului serviciu de ridicare a maşinilor parcate ilegal va fi aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local, se vor cumpăra şi cele două autoutilitare necesare.
Tot în şedinţă se vor stabili şi taxele pentru recuperare, transport şi depozitare a maşinilor. „În momentul de faţă nu ştim cât ne vor costa cele două autoutilitare. Avem banii necesari pentru achitarea unui avans, dacă va fi nevoie, însă restul banilor vor fi plătiţi din sumele provenite din exploatarea deblocării roţilor. Acestea nu vor cântări mai mult de 7 tone şi vor fi maşini economice, uşor de folosit, iar oamenii care vor lucra cu ele vor fi autorizaţi ISCIR“, a mai spus şeful SSTAP.  

Toate maşinile care vor fi depistate parcate în locuri interzise vor fi ridicate şi transportate în curtea societăţii „Transurban“. În cazul maşinilor abandonate, după 30 de zile, acestea vor fi transferate la Remat şi vândute la kilogram, dacă proprietarii nu le vor identifica, iar banii vor fi viraţi la bugetul local.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite