Marius Marincaş - Vrea să-şi scoată familia din sărăcie prin dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut într-o familie obişnuită, Marius, zis Junior, este unul dintre cei mai buni dansatori amatori din judeţ. El a trecut de selecţia naţională a concursului „Dansez pentru tine”.

Profil:
Născut: 5 martie 1989, Satu Mare
Educaţie: Liceul Industrial de Construcţii Maşini „UNIO”
Familie: Necăsătorit, are o soră
„Întotdeauna mi-a plăcut să dansez, la început break şi street dance, iar apoi am început să descopăr încetul cu încetul fiecare stil. De prin clasa a IX-a, am început să iau dansul în serios şi am reuşit să înfiinţez şi prima trupă de break dance, purtând numele de „Break Generation”. În timp, trupa s-a întregit şi la un moment dat am ajuns la 10 membri”, povesteşte Marius.
Între timp, a cunoscut-o pe actuala sa prietenă şi parteneră de street dance, Roxana, ori Foxxy, alături de care a realizat diferite coregrafii pe care le puneau în scenă la balurile bobocilor, dar şi la alte evenimente şi concursuri de dans din oraş. Anul trecut, a participat la primul concurs „Mega Dance” organizat la Satu Mare, unde, alături de Foxxy, a obţinut locul II. Anul acesta, s-a înscris singur şi la cea de-a doua ediţie a „Mega Dance”, obţinând locul I la categoria street dance.
A fost la „Dansez pentru tine”
În luna iunie a acestui an, tânărul s-a decis să participe la preselecţia celei de-a zecea ediţii a concursurului naţional „Dansez pentru tine”. „Mi-am dorit să pot să fac ceva pentru a-mi ajuta familia. După moartea tatălui, mama a avut grijă singură de mine şi de sora mea. Munceşte de 15 ani în piaţă şi sunt conştient că e greu şi că nu mai rezistă în acest ritm mult timp. Acum aş vrea să o ajut cu ceea ce-mi place şi ceea ce pot. Deşi muncim şi eu, şi sora mea, nu este suficient pentru un trai decent”, spune tânărul.
Sprijinit de mătuşa lui, Ana Pop, Marius a reuşit să ajungă la preselecţia din Bucureşti de la începutul lunii iunie, unde, la fel ca alţi 1.200 participanţi, şi-a prezentat visul în faţa juriului. „Preselecţia a durat două zile, 4 şi 5 iunie, iar eu am intrat în prima zi. În prima fază am avut de învăţat două coregrafii în 5 minute, iar în a doua parte de prezentat alte două dansuri, după care, dacă juriul ne simpatiza, trebuia să ne povestim visul. Am trecut cu brio de preselecţie, cel puţin aşa am înţeles din spusele şi reacţiile juriului”, mai spune el.
Tânărul a fost mulţumit de modul în care s-a desfăşurat preselecţia, spunând că, deşi au fost mulţi participanţi şi a fost aglomeraţie, organizatorii au reuşit să acorde maximă atenţie fiecărui concurent şi să-i evalueze corespunzător. „Mi-a plăcut că lucrurile au decurs liniştit şi că am reuşit să îmi arăt talentul”, mai spune Junior.
În urma preselecţiei din prima zi, el a fost ales între primii 12, fiind ulterior contactat de două ori pentru a trimite toate detaliile privind viaţa lui şi cazul pentru care vrea să danseze. „Am primit semnale pozitive din partea organizatorilor şi sper ca acest lucru să se menţină. Îmi doresc mai mult ca orice să intru printre cei opt şi să-mi pot ajuta familia, dar şi să demonstrez ţării că există oameni talentaţi şi luptători şi la Satu Mare”, încheie Marius.
Ce-i place:
„Pe lângă dans, îmi place să ies în oraş cu prietena mea, Foxxy, să dansăm în dueturi, să lucrez în photoshop şi să creez imagini ce necesită fantezie şi creativitate, să practic un sport extrem numit agressive in-line, dar şi să mă relaxez”, spune Junior. Dansatorul lui preferat este Lyle Beniga, deoarece este nu doar talentat, dar şi foarte creativ şi un bun exemplu pentru el şi alţi tineri.
Ce nu-i place:
Nu îi place faptul că mulţi români n-au auzit de Satu Mare, fiind întâmpinat chiar la preselecţie de întrebarea multor participanţi referitoare la aşezarea geografică a oraşului. Nu-i place nici faptul că Satu Mare este încurcat cu un sat...mai mare.
Întrebări şi răspunsuri:
Ads: Care este cel mai mare vis al tău?
M.M.: Bineînţeles, aş vrea să intru în „competiţia visurilor” şi să-mi ajut familia, iar după aceea aş vrea să-mi câştig existenţa din dans, să fac coregrafii şi să le prezint la festivaluri şi concursuri, după care să-mi înfiinţez propria şcoală şi să predau break şi street dance, deoarece sunt două stiluri foarte interesante, însă din păcate prea puţin cunoscute în oraşul nostru.
AdS: Cum trebuie să fie un adevărat visător?
M.M.: Ambiţios şi dornic să se reuşească. E important să luptăm pentru ceea ce visăm şi să ne dorim lucrurile cu adevărat, dar şi să nu ne dăm bătuţi după primele palme. Un bun visător trebuie să aibă mai mult decât o simplă dorinţă. El trebuie să fie luptător şi muncitor, deoarece fără efort şi muncă, niciodată nu poţi reuşi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite