Marius Bozga - Este Michael Jackson de Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius a dansat în acest an pe scenele a două baluri ale bobocilor din oraş. La unul dintre evenimente i-a învăţat pe concurenţi coregrafia piesei „Thriller“.

La doar 11 ani, tânărul Marius Bozga îl imită perfect pe Michael Jackson. El a învaţat singur să danseze, pentru că, spune tânărul, nu a găsit în tot judeţul un coregraf care să-l ajute. Dansează zilnic câte două-trei ore, învăţând mişcări din filme descărcate de pe internet, făcute în timpul concertelor lui Michael Jackson. „Am descoperit dansul anul trecut, când am fost împreună cu părinţii la un bal al bobocilor. Un băiat de vârsta mea prezenta un dans al lui Michael Jackson şi mi-a plăcut atât de mult, încât m-am apucat şi eu de învăţat”, povesteşte Marius. La îndrumarea părinţilor, fani şi ei ai magastarului, Marius s-a apucat de dans încă din 2009.
Două spectacole într-o lună
De anul trecut face zilnic repetiţii, a învaţat coregrafiile, astfel încât a ajuns să îşi imite perfect idolul. Anul acesta a fost invitat la două baluri ale bobocilor într-o singură lună, iar la unul dintre ele a fost chiar şi profesor de dans. „Primul eveniment la care am participat a fost balul de la Colegiul Elisa Zamfirescu, după care m-au abordat şi organizatorii de la Liceul German Johan Ettinger, şcoala unde învăţ. Am fost foarte fericit deoarece după un an de repetiţii intensive mi-am dorit să mă vadă şi alţii dansând, nu doar părinţii”, povesteşte tânărul.
Deşi acestea au fost primele lui prezentări în faţa publicului, el spune că nu a avut emoţii. Din contră, abia a aşteptat să vadă cum reacţionează spectatorii.
Părinţii tânărului spun că au rămas surprinşi de modul în care a evoluat copilul, ţinând cont că a fost autodidact. Costumaţia specială i-a fost pregătită de un desingner sătmărean, la cererea mamei lui. „Ne-am dorit să-l înscriem la cursuri de dans ori să-i angajăm un coregraf, însă la Satu Mare nu am găsit aşa ceva. Deocamdată îl susţinem la spectacole şi îi oferim sprijin din toate punctele de vedere, inclusiv al costumaţiei, pe care am comandat-o special pentru el. Deseori exersez chiar eu cu el”, spune Doina Bozga, mama micului Jacko.
I-a învăţat pe liceeni „Thriller”
În timp ce se pregăteau pentru Balul Bobocilor, liceenii de la Colegiul „Elisa Zamfirescu“ l-au avut pe Marius ca profesor de dans. El a fost cel care le-a arătat mişcările şi i-a învăţat întreaga coregrafie a piesei „Thriller”. „Mi-a plăcut foarte mult să merg cu ei la repetiţii şi mi-aş dori şi pe viitor să particip la astfel de evenimente şi, de ce nu, chiar să devin profesor de dans”, spune Marius.
Se visează militar
Deşi are doar 11 ani, Marius se visează militar. El vorbeşte perfect trei limbi, româna, germana şi engleza, dar se declară fan al armelor şi armatei. Unul dintre marile lui vise este să facă voluntar armata. „Abia aştept să cresc mare şi să fac armata, însă nu aş vrea să neglijez nici dansul. Michael Jackson este idolul meu şi aş vrea să ajung la fel de mare vedetă precum a fost el. Aş vrea să cuceresc lumea şi să prezint dansurile lui şi în alte ţări, mai ales în America”, mai spune Marius.
Întrebări şi răspunsuri:
ADS: Aloci foarte mult timp dansului, cu şcoala cum te descurci?

M.B.: Destul de bine. Ceea ce fac în timpul liber nu îmi influenţează negativ rezultatele. Din contră, anual reuşesc să particip la concursuri extraşcolare precum „Cangurul” sau „Micul matematician”. Îmi plac foarte mult geografia şi fizica, particip aproape zilnic la antrenamente de tenis de câmp şi uneori merg şi la înot, deoarece sănătatea fizică este foarte importantă.
ADS: Dansezi în timpul liber, fără să te înveţe cineva. Ce recomanzi tinerilor care vor să facă la fel?
M.B.: Le recomand în primul rând să aibă răbdare şi dorinţă. Dacă sunt talentaţi şi au suficientă voinţă, eu cred că nu au neaparat nevoie de profesor. Dansul se poate învăţa şi din filmări de la concerte sau videoclipuri, la fel cum am făcut şi eu.
Ce-i place:
Adoră dansul, muzica lui Michael Jackson, 50 Cent şi Eminem. Îi place să joace tenis, să înoate şi nu îi lipsesc din cameră nici jocurile X Box.
Ce nu-i place:
Marius spune că nu îi place să scrie şi să citească forţat, însă îi plac lecturile din domeniile de care este pasionat. E autodidact când e vorba de dans, dar nu îi plac temele de la şcoală.
PROFIL:
Născut: 15 aprilie 1999, Satu Mare
Educaţie: Elev în clasa a VI-a, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”
Familie: singur la părinţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite