Mariana Popa şi Ioan Ulici vor refacerea rechizitoriului întocmit de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Popa, fost inspector general al Inspectoratului Şcolar, Ioan Ulici, fost director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Satu Mare şi omul de afaceri Vasile Strango sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă.

La termenul de astăzi s-au prezentat toţi cei trei inculpaţi. Avocaţii Marianei Popa şi al lui Ioan Ulici au solicitat instanţei constatarea nulităţii actului de sesizare a instanţei şi să retrimită cauza la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea rechizitoriului. Aceştia consideră că dosarul conţine şi alte informaţii, care nu fac referire strict la această cauză, care au menirea de a crea presiuni asupra instanţei. Magistraţii urmează să se pronunţe asupra acestei solicitări pe data de 7 februarie.
În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că, în cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, în calitate de director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins de la Vasile Ştrango un procent de 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Şcolar Satu Mare firmei conduse de el. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ioan Ulici să intervină la Mariana Popa care, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere şi reabilitare efectuate de firma lui Vasile Ştrango la una dintre unităţile şcolare aflate în subordinea IŞJ Satu Mare. Fiind determinată de Ioan Ulici, în aceeaşi perioadă, Mariana Popa a efectuat plata lucrării respective doar după ce Vasile Ştrango a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite