Marfă indiană sub bradul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magazin din Satu Mare comercializează suveniruri şi obiectele artizanale, precum şi globuri produse în Orient. Proprietarii magazinelor susţin că vânzările lor din această perioadă sunt cu mult sub cele din anii trecuţi.

Comercianţii au umplut deja magazinele cu cadouri şi obiecte destinate sărbătorilor de iarnă. Sătmărenii nu se înghesuie încă să le achiziţioneze, în această perioadă fiind mai degrabă interesaţi de noutăţile sezonului. Paleta de preţuri în materie de cadouri este extrem de largă, de la 10 lei, un cadou simbolic până la câteva mii de lei.  „Deocamdată doar studiez oferta. Mă pregătesc pentru cumpărăturile de luna viitoare, dar îmi caut şi ceva accesorii pentru amenajarea meselor de sărbători“, spune Felicia Pop, una dintre sătmărencele care studia ofertele magazinele.

Pielea de cămilă revine în tendinţe


Printre cele mai aparte produse, ce pot constitui cu adevărat un cadou special, obiectele de artizanat „made in India“ sunt printre noutăţile sezonului în Satu Mare. „Avem de exemplu agende maufacturiate, cu hâtie din orez şi plante, îmbrăcate în piele de cămilă, preţurile sunt de la 50 la 70 de lei în funcţie de dimensiuni. Avem şi poşete din piele de cămilă la preţuri între 70 şi 150 de lei. De asemenea, globuri din textile, lucrate manual şi foarte multe obiecte de artizanat, care pot constitui un cadou perfect, dar şi o modalitate de a împrospăta designul interior pentru această perioadă de sărbătoare“, spune Roxana Farcău, reprezentant al magazinului Sophia, care practică în această perioadă şi un bonus de 25 % pentru cumpărături mai mari de 100 de lei.

Comercianţii sunt în stand by
 
Chiar dacă patronii nu se laudă cu vânzări,  aceştia nu s-au reţinut în materie de investiţii în mărfuri. „Faţă de anul trecut, în această perioadă, vorbim deja de început de lună a cadourilor, vânzările au scăzut de aproape trei ori. Totuşi, noi ne-am pregătit cu marfă, toate noutăţile sezonului în materie de cadouri, pentru ca sătmărenii să aibă de unde alege, însă evităm marfa chinezească pentru a nu le creea neplăceri clienţilor“, spune Sandor Schmiedt, patronul magazinului Music box & Souvenir. „Sunt foarte multe lucruri interesante, care pot fi un foarte bun cadou de sărbători, deocamdată ne uităm doar“, spune Paul Călin, unul dintre clienţi. Preţurile obiectelor de décor, dar şi cu tematică de Crăciun încep de la câţiva lei, însă pentru un cadou consistent bugetul necesar poate ajunge la câteva sute de lei, în funcţie de preferinţele destinatarului.
 

„Faţă de anul trecut, în această perioadă,  vânzările au scăzut de aproape trei ori “ - Sandor Schmiedt

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite