Satu Mare: „Marele“ Bia vrea să îl scoată pe Biuţa nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: „Marele“ Bia vrea să îl scoată pe Biuţa nebun
Satu Mare: „Marele“ Bia vrea să îl scoată pe Biuţa nebun

Ionel Rostaş susţine că fiul său nu era în deplinătatea facultăţiile mintale în momentul producerii accidentului care s-a soldat cu o victimă. Interlopul susţine că fiul său nu se află în Satu Mare şi că nu se va preda poliţiştilor.

Citiţi şi

VIDEO Cazul Biuţa, subiect de dezbatere naţională

 "Biuţa" declanşează război între poliţie şi procurori

Biuţa este căutat de poliţişti şi jandarmi


"Biuţa" a fost arestat în lipsă

„Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori


Tatăl tânărului ucis în accident - „Vreau să fie pedepsit Biuţa”


„Biuţa” era mort de beat în momentul accidentului


Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat


VEZI AICI GALERIE FOTO



Ionel Rostaş, zis „Biuţa“,dat în urmărire generală are probleme de sănătate. Tatăl tânărului de 29 de ani susţine că acesta a căzut într-o depresie şi a avut nevoie urgentă de un psihiatru. Biuţa este tratat undeva departe de oraş, pentru ca poliţiştii să nu poate pune mâna pe el.
„Copilul este foarte bolnav, nu se poate discuta cu el nimic. Am fost la medicul de familie care mi-a făcut un bilet de trimite la psihiatru. Tot scandalul acesta l-a afectat mult. L-am trimis undeva departe să se trateze, are certificat că nu a fost în deplinătatea facultăţii mintale“, a spus Ionel Rostaş, tatăl băiatului.

Biuţa nu are de gând să se predea

Poliţiştii nu exclud varianta ca el să fi părăsit de mult ţara, pe numele lui fiind emis şi un mandat internaţional de arest preventiv. Tatăl tânărului a declarat că nu va fi găsit repede, el fiind într-un loc unde nimeni nu îl poate găsi. „Până ce anchetatorii nu îl vor cerceta în stare de libertate, fiul meu nu se va preda. Nici la ora actuală nu sunt sigur cine a condus autoturismul. Poate a fost Daniel Şuta, poate Alina Scurtu, cine ştie?“, a declarat tatăl tânărului, care se contrazice în declaraţii încă de la dispariţia fiului său.
Sâmbătă dimineaţă acesta a declarat că nu ştie unde este „Biuţa“, iar la câteva zile după a susţinut că fiul său a plecat la Bucureşti. Ieri, „Bia“ a venit cu o altă declaraţie: fiul său este bolnav şi internat într-o clinică de specialitate. Un singur lucru este cert. Tatăl său participa activ la ascunderea infractorului, iar dacă într-un final, „Biuţa“ va fi prins şi tatăl riscă o sancţiune pentru complicitate la ascunderea lui.

Anchetă internă la IPJ Satu Mare

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, doctorul Ioan Liviu Tăut, a dispus efectuarea unui control intern la nivelul instituţiei care să verifice modul în care au derulat cercetările în cazul lui Ionel Rostaş, tânărul de 29 de ani acuzat de ucidere din culpă. Acesta se ascunde de de poliţişti cu toate că pe numele lui există un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.
„Controlul va fi condus de comisar de poliţie Luminiţa Şugag, adjunct al şefului inspectoratului, iar în funcţie de rezultatul verificărilor, se vor dispune măsurile legale ce se impun“, era menţionat în comunicatul de presă emis de IPJ Satu Mare.

Şeful IPJ, sancţionat cu avertisment

O comisie de disciplină a IGPR se află în control la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare pentru a ancheta modul în care s-a instrumentat cazul „Biuţa“. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Darius Ţântaş, când inspectorul şef, dr. Ioan Liviu Tăut s-a ales şi  cu un avertisment scris din partea comisiei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite