Maraton: Vor să prindă „monstrul“ din balta de la Turulung GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 echipe din Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, dar şi din Ungaria s-au înscris ieri la primul maraton de pescuit, organizat în premieră la balta sportivă din Turulung. Timp de 48 de ore, niciunul dintre concurenţi nu are voie să lase băţul din mână. Fiecare dintre ei îşi doreşte să prindă peştele de 15 kilograme, reperul concursului din acest an.

Vezi aici GALERIA FOTO

Concursul a început ieri după-amiază, de la ora 16.00, şi se va încheia duminică, la aceeaşi oră. În prima zi a concursului, unii au prins peşti frumoşi, de 6-7 kilograme, alţii s-au mulţumit cu o bere, două.

Doar 2 beţe pentru un concurent

„Anul trecut am mai organizat un astfel de maraton, însă a durat numai 36 de ore. La insistenţele concurenţilor, am convenit să mărim durata la 48 de ore, aşa încât acesta este primul maraton de o asemenea durată, care se desfăşoară în premieră la Satu Mare“, a explicat organizatorul, Kiss Janos, administratorul bălţii de la Turulung.

Regulamentul concursului îi permite fiecărui concurent să participe doar cu două beţe, dar fără să arunce momeală în baltă. „Se pescuieşte la crab şi amur, fără nicio nadă“, a mai spus Kiss Janos. Balta se întinde pe o suprafaţă de 2,20 hectare, iar pe alocuri adâncimea este de 4 metri.



Vor să prindă „monstrul“


Cu trei săptămâni în urmă, administratorul bălţii a populat lacul cu 500 de kilograme de peşte, aceştia având între 7 şi 15 kilograme. „Este a treia populare din acest an. În primăvară am adus aproape 400 kg de peşte, apoi alte 150, iar ultima populare a constat în 500 de kilograme, cei mai mulţi dintre ei fiind de dimensiuni mai mari“, a spus Kiss Janos.

Concurenţii, majoritatea din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, spun că au ales această baltă pentru că în zona lor nu este nimic amenajat. „ În Sighetu Marmaţiei nu prea avem bălţi unde să putem pescui. Am venit aici în primul rând să ne relaxăm, dar  sperăm să dăm lovitura şi să prindem «monstrul» din baltă“, spune, râzănd, Mihai Curlic.

Captura cea mare – aproape 6 kilograme

Aseară, unii dintre concurenţi au avut norocul să prindă peşti mari de aproape 6-7 kilograme. Conform regulamentului, ei sunt lăsaţi liberi după ce sunt cântăriţi. Ioan Duca , tot din Sighetu Marmaţiei, s-a ales aseară cu o captură frumoasă, un amur de 3 kilograme, pe care l-a scos cu greu din baltă. „Trebuie să îl oboseşti, acest tip de peşte este foarte rapid“, a explicat pescarul.

image


Cea mai frumoasă captură de ieri a fost un peşte de 6 kilograme, prins de una dintre echipele din Ungaria.
Toţi concurenţii speră că, până la închiderea concursului, să aibă cele mai mari capturi de peşte, punând astfel mâna pe cupele şi medalile oferite de organizatori.

image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite