Maraton: Au mers pe jos în scop caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sătmăreni s-au înscris la maratonul Caritas, cel mai tânăr participant având doar opt luni. Deşi vremea se arăta ploioasă, sătmărenii s-au adunat la start pentru a participa, în această dimineaţă, la cel mai mare maraton din acest an.

Aproape 600 de sătmăreni au participat în această dimineaţă la maratonul iniţiat de organizaţia Caritas Satu Mare. Maratonul constă în parcurgerea unui traseu de 5 kilometri prin oraş într-o oră şi jumătate. Taxa de participare a fost de 3 lei de persoană, 8 lei pentru trei candidaţi şi 10 lei pentru patru.
În cursul săptămânii, afirmă Fazekas Csilla, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, s-au înscris 330 de persoane, iar până la startul din această dimineaţă, alte 200 de persoane. La ora 9.00, s-a dat start la maratonul de mers pe jos în scop umanitar.

image


Traseul urmat de grup a fost: Piaţa Libertăţii, strada Ştefan cel Mare, Ady Endre, Rodnei, Avram Iancu, Crişan, Griviţei, bulevardul Traian, iar sosirea a fost în Grădina Romei. Deşi traseul nu este cel stabilit iniţial, maratonul s-a desfăşurat în condiţii bune pe raza a 5 kilometri în oraş.

Cel mai tânăr participant are 8 luni


La fel ca în primele trei ediţii, printre participanţii din acest an au fost copii, dar şi vârstnici. Cel mai tânăr concurent a fost Csenge Jazmin, o fetiţă în vârstă de 8 luni, care a participat cu părinţii ei, fiind primul ei maraton. La categoria celor mai în vârstă, Cseh Bertalan, de 79 de ani, a fost decanul. El a laut startul alături de alţi 14 membri ai clubului pensionarilor de la centrul de zi Speranţa, din cadrul organizaţiei Caritas.

image

„Este al doilea an când particip la acest maraton. Anul trecut am parcurs 17 km”, spune bătrânul.
Vârstnicii s-au aşezat primii la start, spunând că aceasta este una dintre cele mai frumoase acţiuni organizate anual la Satu Mare. Ca şi în celelalte ediţii, şi anul acesta au participat elevi de la diferite şcoli, cum ar fi Şcoala Generală Csury Balint din Agriş, dar şi angajaţi de bănci şi societăţi comerciale, precum BCR, Asociaţia Consult Scolari şi compania Autonet Import SRL. Cele trei firme au fost principalii sponsori ai evenimentului.

Mâncare şi distracţie la sosire

La sosirea participanţilor în Grădina Romei, s-au desfăşurat o mare parte din programele prestabilite pentru Micula, cu excepţia concertelor tinerelor talente sătmărene.
„Am fost nevoiţi să mutăm locaţia, deoarece ne-a fost imposibil să montăm o scenă în Grădina Romei, mai ales că în paralel cu acţiunea noastră se desfăşoară şi weekend-ul familial în acelaşi loc“, a explicat Fazekas Csilla.

image

La sosire, participanţii la maraton au fost primiţi cu câte un babgulyas şi o băutură rece. Ei au avut ocazia să participe la o tombolă şi să participe la un show de demonstraţie canină, alături de dresorii şi câinii de la şcoala Alpha K-9 Satu Mare. Banii adunaţi de la sponsori şi din taxele de participare vor fi folosiţi pentru ajutorarea celor 442 copii care frecventează centrele de zi ale organizaţiei.

Cifră:

54.000 lei s-aua dunat din taxele de participare şi bunăvoinţa sponsorilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite