Mara Florian: Vedetă de teatru la 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a VII-a a Şcolii Generale „Grigore Moisil“, Mara Florian a reuşit performanţa de a deveni vedeta Festivalului de Teatru Rotaract, unde a obţinut două premii întâi.

Profil

Născută: 27 decembrie 1995, Satu Mare
Studii: elevă clasa a VII-a, Şcoala Generală „Grigore Moisil“
Familie: singură la părinţi


Este pasionată de teatru încă de mică, iar de la 5 ani a început cursurile de profil. „Părinţii au fost cei care m-au îndrumat spre Şcoala de Arte. De la vârsta de 5 ani frecventez această şcoală, unde am urmat mai multe cursuri: balet, gimnastică artistică, pian, canto şi, nu în ultimul rând, actorie“, spune Mara.
Tânăra susţine că actoria este marea ei pasiune, actorul Carol Erdos fiind profesorul şi mentorul ei. „Cu domnul Erdos mă pregătesc de peste 8 ani, iar de atunci şi până acum am jucat în foarte multe roluri. Încă de mică îmi plăcea să recit poezii, să vorbesc cu oamenii sau să mă transpun în diferite roluri pe care le vedeam la televizor“, ne dezvăluie mica actriţă.

A impresionat la Festivalul de Teatru Rotaract

Aflat la ceea de a IV-a ediţie, Festivalul de Teatru Rotaract, adresat micilor actori, a avut anul acesta cea mai numeroasă participare de până acum: 29 de trupe din judeţele Satu Mare, Bihor, Cluj şi Tmiş. Una dintre vedetele acestei ediţii a fost Mara Florian, cea care a reuşit să se impună la două categorii: one man show şi cea mai bună piesă. „Prima participare la acest festival am avut-o în clasa a V-a, când am prezentat cu trupa Şcolii <Grigore Moisil>, piesa <Chiriţa în Iaşi>, eu având rolul Luluţei. Un an mai târziu am prezentat piesa <Albă ca Zăpada>, unde am reuşit să câştig premiul I pentru cea mai bună interpretare în rol secundar. Tot atunci am concurat pentru prima dată şi la secţiunea one man show, cu un monolog din Ana Blandiana“, spune Mara.

La ediţia de anul acesta, mica actriţă a obţinut locul I la secţiunea „one man show“, cu rolul Catarinei din „Îmblânzirea Scorpiei“,  de W. Shakespeare, dar şi premiul pentru „cea mai bună piesă de teatru la gimnaziu", pe care l-a obţinut cu trupa „Art Ingenio“, cu care a prezentat spectacolul „Pacea cu zmei“.

Poezia, o altă mare pasiune


Pe lângă teatru, o altă mare pasiune a Marei este şi poezia. Nu demult a participat la un concurs de recitare, unde a primit un premiu special. „Concursul se numeşte <Recitatio> şi este adresat elevilor de liceu. Mi-am dorit foarte mult să particip şi eu la concurs, aşa că s-a făcut o mică excepţie pentru mine, iar pentru curajul de a concura cu elevi mult mai mari decât mine am primit premiul special. Anul viitor voi participa cu siguranţă la o nouă ediţie“, spune tânăra.
Deşi este implicată în activităţi artistice, pentru Mara şcoală rămâne prioritară. Limba Română este materia ei preferată.

Ce-i place

Îi place foarte mult să citească. „Citesc mai tot ce-mi cade în mână, dar şi în funcţie de starea sufletească“, spune Mara. Adoră să se joace cu câinele ei Max, un golden retriever, care este prietenul ei de nădejde. Îi face mare plăcere să-şi ajute mama în treburile casnice.

Ce nu-i place

Nu-i place să fie cicălită şi să se trezească dimineaţa devreme.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce meserie doreşti să urmezi?

M. F – Într-o vreme doream să devin profesoară de limba română, asta după ce câştigasem o serie de premii la această materie, dar după succesele repurtate cu teatrul tot mai mult îmi doresc să devin actriţă. Cum însă niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul, cine ştie, îmi mai pot schimba opţiunile...

Când te-ai simţit cu adevărat specială pe scenă?

M.F –Mă simt specială de fiecare dată când urc pe scenă. Unul dintre visele mele a fost să urc pe scena mare a Teatrului de Nord şi să simt emoţia celui care vede sala teatrului de pe scenă. Este un sentiment de nedescris.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite