Satu Mare: Mame neglijente căutate cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Mame neglijente căutate cu poliţia
Satu Mare: Mame neglijente căutate cu poliţia

Mamele care nu-şi înregistrază nou-născuţii la Oficiul de Stare Civilă vor fi căutate cu poliţia de inspectorii Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei.

Treisprezece mame care nu s-au prezentat cu certificatele medicale constatatoare din spital la Stare Civilă pentru a înregistra naşterea copiilor vor fi căutate cu poliţia de Serviciul de evidenţă a persoanelor. Directorul serviciului Ionel Torja a declarat că a aflat de situaţie după un control la Spitalul Judeţean şi că va apela la poliţie întrucât „procedura se îngreunează după un an şi implică instanţa”.

Scăpările mamelor au fost descoperite în cadrul unui control efectuat ieri de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi Biroului de Evidenţă a Persoanelor şi Eliberare a Actelor de Identitate din primărie la secţia de Obstetrică a Spitalului Judeţean. Inspectorii au verificat certificatele medicale constatatoare întocmite în perioada 15 martie - 30 iunie.

"Din totalul de 629 certificate constatatoare verificate, s-a constatat neeliberarea unui număr de 13 certificate” precizează comunicatul remis de primărie. Potrivit sursei citate, reprezentanţii spitalului au motivat neeliberarea certificatelor prin faptul că mamele au prezentat documente de identitate expirate, pierdute sau anulate la internarea în spital.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite