Maltrataţi de propriii părinţi-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiți principalele titluri de azi din ziarele locale
Citiți principalele titluri de azi din ziarele locale

În ultimii patru ani, numărul abuzurilor asupra copiilor a crescut de 16 ori şi mii de credincioşi din tot judeţul au prăznuit miercuri Botezul Domnului, una dintre cele mai importante sărbători de peste an, cunoscută în popor sub denumirea de Bobotează, scriu ziarele locale de azi.

Crescuţi în scandaluri, lipsiţi de căldura unui cămin, de stabilitatea unei educaţii sănătoase, aflaţi în derivă existenţială, alături de nişte părinţi alcoolici, copiii ajung la centre de plasament. Pentru ei acolo înseamnă acasă, iubire, înţelegere, loc de joacă. Acolo îşi pot trăi liniştiţi copilăria, departe de răutăţile şi bătăile celor care le-au dat viaţă. Cazurile sunt numeroase. În judeţul Satu Mare, numărul cazurilor de abuzuri asupra copiilor creşte de la un an la altul. Astfel, daca în anul 2005, la sediul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Satu Mare s-au semnalat 12 sesizări referitoare la abuzuri asupra minorilor, în 2009 numărul sesisărilor a crescut de 16 ori, ajungând la 193 de cazuri de abuz confirmate. Cele mai multe abuzuri sesizate sunt cele psihice, urmate de cele sexuale şi de abuzurile fizice, titrează Gazeta de Nord Vest. 


Mii de credincioşi şi-au luat apă sfinţită din biserici

Chiar şi sătmărenii aflaţi în timpul serviciului au venit după agheasmă. Chiar dacă sărbătoarea  s-a nimerit să fie în mijlocul săptămânii, când foarte multă lume se află la serviciu, mai ales la oraş, unele biserici s-au dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi care au dorit să asiste la Sfânta Liturghie şi la slujba de sfinţire a apei. Indiferent că vorbim de o biserică ortodoxă, greco-catolică sau romano-catolică, atmosfera a fost înălţătoare, fiind rememorată însemnătatea  Botezului Mântuitorului în râul Iordan pentru întreaga creştinătate.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite