Maghiarii mizează pe turiştii sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 12 dintre cei 17 expozanţi de la târgul „Holiday & Travel Expo“, care se desfăşoară în acest weekend în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, sunt din Ungaria. La manifestare mai participă doar două agenţii de turism sătmărene, reprezentanţii Ministerului Turismului.

Organizatorii au invitat şi societăţi comerciale din alte domenii de activitate, cum ar fi compania de asigurări sau o firmă care produce şi comercializează produse din mere.
Firma Szatmari Izek SRL, producătoare de chipsuri şi sucuri naturale din mere, se află la cea de-a doua ediţie a târgului sătmărean. Firma este din Csenger, judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg, situat la graniţa cu România. Csenger se află la aproximativ 25-30 km de Satu Mare, motiv pentru care reprezentanţii firmei consideră importantă promovarea produselor şi aici. „După ediţia de anul trecut a târgului am reuşit să încheiem contract cu o companie furnizoare de produse alimentare, iar acum produsele noastre se găsesc pe piaţa sătmăreană“, spune Ferenczi Ilona, reprezentantul firmei.

Cele mai multe oferte vin din Ungaria


Încă de la deschiderea târgului, standurile maghiare au fost asaltate de sătmăreni. Curioase să afle ofertele vecinilor, Giulia Varga şi Sabrina Berende au vizitat standul celor de la Hajduszo-boszlo, spunând că oraşul se află printre destinaţiile lor preferate. „Mi-ar place să merg în Ungaria, e frumos, e curat şi e aproape de Satu Mare. Îmi plac ştrandurile, am fost recent la Mateszalka, motiv pentru care nici nu-mi doresc să plec în oraşele din România”, spune Giulia Varga.
Levay Eniko este referent de turism în cadrul primăriei oraşului Hajduszoboszlo. „E important să venim în România şi să fim prezenţi pe piaţă, deoarece oamenii încep să se obişnuiască cu noi, ceea ce e bine. Anual avem tot mai mulţi turişti din România, mai ales din Satu Mare, fiind judeţ frontalier. Chiar dacă la astfel de târguri nu primim semnale pozitive concrete, cel puţin oamenii se obişnuiesc cu prezenţa noastră, iar când se gândesc la vacanţe ne caută ofertele pe internet, ceea ce e un lucru bun“, spune Levay Eniko.

Vacanţe în Ungaria

Biletele de o zi la centrul termal & wellness Szilva din Vasarosnameny costă 1.200 de forinţi pentru adulţi (18 lei), 1.000 de forinţi pentru elevii până în 18 ani şi pensionari (15 lei). La Aquapark, biletul de o zi costă 1.400 de forinţi (21 lei), iar la băile termale de la Hajduszoboszlo, preţul unui bilet de tratament de o zi costă doar 900 de forinţi (13,5 lei).

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite