Magazine luate la purecat de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murvai Ibolya (51 de ani) este o clientă mereu atentă la valabilitatea produselor.
Murvai Ibolya (51 de ani) este o clientă mereu atentă la valabilitatea produselor.

În primele zile de controale, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit în magazine mezeluri expirate. Unităţile comerciale care sunt găsite la control cu marfă expirată sau cu alte nereguli riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au început controalele de sărbători în magazinele şi depozitele alimentare din judeţul Satu Mare. „De joi am început verificarea condiţiilor de comercializare a produselor specifice sărbătorilor. La toate cele cinci magazine verificate ieri au fost depistate diverse nereguli. S-au găsit mezeluri sau sucuri expirate, iar jucăriile aduse din Ungaria nu aveau avertismentele traduse, astfel că toate aceste magazine urmează să primească amenzi usturătoare“, spune Valentin Breban, comisar şef al CJPC.

Acesta spune că pe parcursul întregii luni vor avea loc controale drastice în magazinele din judeţ. „Începem verificările şi în supermarketuri. Controalele se vor axa pe produsele specifice sărbătorilor, dulciuri, patiserie, jucării, produse din carne şi altele. Vom aplica sancţiuni de până la 10.000 de lei comercianţilor care nu respectă legislaţia“, mai spune Valentin Breban.

Peste 18.000 de ouă confiscate la Carei
Şi DSVSA Satu Mare a demarat controale inopinate. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat la începutul acestei săptămâni 18.390 de ouă pe care le-au găsit nemarcate în depozitul unei firme din Carei. Administratorul firmei a fost amendat cu 2.000 de lei, iar ouăle în valoare de 7.356 de lei au fost confiscate şi predate firmei Protan pentru distrugere. „Ouăle au fost puse sub sechestru şi urmează să fie preluate de firma Protan pentru distrugere pe cheltuiala agentului economic. Vom intensifica în această perioadă şi controalele privind regimul de comercializare a cărnii de porc“, a declarat Dumitru Maurer, directorul DSVSA Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite