Luna sinuciderilor la Satu Mare - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Ziarele locale de azi scriu despre numărul mare de persoane care şi-au pus capăt zilelor în luna ianuarie. Numărul sinuciderilor s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut.Comemorarea a 65 de ani de la deportarea şvabilor sătmăreni în URSS a fost un alt subiect abordat de presa locală.

Problemele financiare, decepţiile în dragoste, dar mai ales problemele de ordin psihic determină tot mai multe persoane să caute un refugiu. Cele mai multe nu-l găsesc însă în înţelegerea cu familia, la un cabinet de psihiatrie sau chiar în adâncul lor şi recurg la gesturi extreme. Se sinucid, în speranţa că numai aşa îşi găsesc linistea sufletească. La Satu Mare, numai în cursul lunii ianuarie s-au sinucis opt persoane, toţi bărbaţi, în special tineri. În tot acest timp, zeci de persoane au încercat să-şi termine socoteala cu viaţa dar au fost oprite la timp de apropiaţi. Biserica Ortodoxă condamnă astfel de gesturi, în vreme ce specialiştii în psihiatrie spun că trăim într-o perioadă grea, boala deceniului fiind depresia, scrie Gazeta de Nord Vest.

65 de ani de la deportarea șvabilor sătmăreni în URSS

Timp de două zile, în organizarea Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare, în colaborare cu Organizaţia locală FDG şi Primăria Petreşti, Ministerul Culturii, Direcţia judeţeană pentru cultură şi Muzeul judeţean, au avut loc manifestările cunoscute sub numele de “Comemorarea deportării şvabilor sătmăreni în URSS”.
Aceasta a fost ediţia a 16-a şi s-a desfăşurat, aşa cum s-au desfăşurat şi celelalte de altfel, sub motto-ul “Martiriul unei etnii”.  În acest an se comemorează 65 de ani de la tragicele evenimente.
La Petreşti autorităţile judeţene au fost reprezentate de subprefectul Pataki Csaba, iar conducerea FDG pe ţară de Anita Pavel, director economic. Desigur, la program au mai participat şi preşedintele FDG pe judeţ, Johann Forstenheizler, cei din municipiile, oraşele şi comunele judeţului şi alţii. Ministerul Culturii, ca în fiecare an, a fost reprezentat de Carol König, consilier.
La Satu Mare, participanţilor li s-au alăturat prefectul Radu Giurcă şi primarul municipiului Satu Mare, Ilyes Iuliu, ambii cu soţiile, scrie Informaţia Zilei.




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite