Lucuţ, Moiş şi Lieb, cei mai bogaţi sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit topului „Forbes 500 miliardari”, ediţia 2010, cel mai bogat sătmărean are o avere de aproape 30 de milioane de euro. Vasile Lucuţ (28-29 milioane de euro, locul 189), Gheorghe Moiş (24-25 milioane de euro, locul 214) şi Mihaly Lieb (16-17 milioane euro, locul 305) sunt cei mai avuţi trei sătmăreni. Topul realizat de Forbes România a fost lansat astăzi la Bucureşti.


Vasile Lucuţ rămâne şi anul acesta cel mai bogat sătmărean. Proprietarul producătorului de mezeluri şi conserve din carne Unicarm a finalizat anul trecut o investiţie ce depăşeşte 30 de milioane de euro pentru a intra pe piaţa lactatelor si în panificaţie.

Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănțean

După un 2009 în care  a investit în diversificarea şi extinderea gamei de produse, Lucuţ nu a stopat investiţiile nici în 2010. Astfel, Unicarm s-a extins în mai multe judeţe din ţară, precum Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Bihor, Arad, Timiş şi Hunedoara. În 2010, antreprenorul şi-a propus să inaugureze între zece şi cincisprezece magazine sub marca Unicarm.
Peste 40% din producţia de mezeluri şi conserve, precum şi mare parte din produsele de panificaţie Unicarm, sunt vândute în magazinele lui Lucuţ. La nivel naţional, produsele Unicarm sunt comercializate şi în cele mai cunoscute reţele de supermarketuri şi hipermarketuri, precum Carrefour sau Auchan. Compania Unicarm a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul central în localitatea Vetiş, din judeţul Satu Mare. Anul trecut, compania a rulat afaceri de 106 milioane de euro.

Moiş, pe axa Oaş - Bucureşti

Nicio schimbare nici în ce priveşte locul secund din topul celor mai bogaţi sătmăreni. Gheorghe Moiş a reuşit anul trecut să închirieze spaţiile de birouri pe care le deţine în zona Piaţa Victoriei, din Bucureşti. Parcul office, alcătuit din două imobile, a fost construit de la zero de Gheorghe Moiş. Lucrările au fost finalizate la sfârşitul lui 2009. Investiţia lui Moiş în Castrum Corporation Business Center a fost de 33 de milioane de euro.Aproximativ 17 milioane de euro au provenit dintr-un împrumut bancar, restul reprezentând aportul personal al omului de afaceri. Proiectul este format din două corpuri de şase, respectiv zece etaje.
Gheorghe Moiş (54 de ani) are trei fiice. Cea mai mare este partenera sa în afaceri, iar cele mici, gemene, eleve de generală. Familia Moiş locuieşte în Negreşti-Oaş, dar omul de afaceri are birourile la Bucureşti, unde petrece între trei şi cinci zile pe săptămână.



Surpriza Lieb Mihaly


image
image

Revelaţia anului este omul de afaceri Lieb Mihaly, unul din noii miliardari din Top 500. Acesta este acţionar (cu 30%) alături de Zoltan Kondor, la cel mai mare importator de componente auto din România, Autonet Satu Mare. Din august anul acesta Lieb Mihaly face parte din Comitetul de Supraveghere al organizaţiei mondiale din domeniul auto ATR International AG, din Stuttgart. Lieb este şi preşedintele Camerei Meşteşugarilor din Satu Mare, singura cameră DE ACEST GEN din ţară.
Firma de piese de schimb Autonet Satu Mare, una din cele 11 ale afaceristului, a avut anul trecut afaceri de 101 milioane de euro, iar pentru acest an se aşteaptă la o creştere cu 10% a acestora. Avansul se va realiza şi pe fondul extinderii reţelei de depozite la nivel naţional cu patru unităţi până la finele anului, până la un total de 31. Compania, fondată în 1996, a avut anul trecut afaceri în stagnare, la nivelul lui 2008, pe o piaţă în scădere cu peste 10%.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite