Satu Mare: Lucrările la mall-ul Armonia, oprite din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare proiect de retail al Sătmarului bate pasul pe loc. Cu toate că iniţial Complexul Armonia trebuia să fie finalizat anul acesta, investitorii au prelungit termenul limită cu încă un an

Lucrările la cel mai mare proiect de retail de pe piaţa sătmăreană s-au oprit din nou. Complexul Armonia trebuia finalizat în luna martie 2009, însă pentru că investitorii s-au retras din lipsa fonsurilor necesare, termenul de finalizare s-a prelungit cu încă un an. Investiţia de peste 50 de milioane de euro pare să nu mai devină realitate în condiţiile în care nu există niciun muncitor pe şantier.

 Lucrările s-au oprit de câteva zile, iar reprezentanţii companiei RED, dezvoltatorul proiectului şi unul dintre marii jucători pe această piaţă din România neagă informaţiile privind încetarea lucrărilor. În data de 8 noiembrie 2008, ofiţerul de relaţii publice al RED, Cristina Chelaru declara: “Lucrările la Centrul Comercial Armonia Satu Mare nu s-au oprit. El urmează a fi deschis, aşa cum am declarat în ultimul comunicat de presă, în semestrul IV 2009. Continuă procesul de închiriere a spaţiilor comerciale, lucrările se desfăşoară conform planurilor”.

Iluzii deşarte

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în martie 2009, complexul nu a fost inaugurat. Nici de data aceasta, ofiţerul de presă nu a recunoscut că lucrările au fost oprite, însă menţionează că termenul de finalizare a fost prelungit cu încă un an de zile. “Procesul de închiriere a spaţiilor din cadrul centru comercial Armonia Satu Mare dezvoltat de compania RED este în plină expansiune. De curând, RED şi grupul Bricostore au semnat  contractul de închiriere pentru un magazin de bricolaj în suprafaţă de 9.370 mp în cadrul proiectului Armonia Satu Mare, programat pentru inaugurare în trimestrul I, 2010”, a declarat Cristina Chelaru.

Fără Carrefour la Satu Mare

Inţial, complexul Armonia trebuia să găzduiască şi un magazin Carrefour, însă pentru că planurile au fost date peste cap iar finanţarea nu a mai existat, magazinul Carrefour a rămas doar un vis pentru sătmăreni. De data aceasta, grupul francez Bricostore, parte a companiei Bresson, se alătură complexului Armonia. “În Satu Mare, Bricostore vine să suplinească cererea crescândă pentru produsele de bricolaj si amenajari interioare , poziţionându-se ca un redutabil competitor al singurului provider de până acum din zonă, Praktiker. Bricostore continuă astfel prin proiectul de la Satu Mare expansiunea susţinută pe piaţa din România”, a mai declarat Cristina Chelaru.

În Satu Mare, Complexul Armonia nu este singurul proiect care dă rateuri. Atrium Center, un complex care trebuia să fie deja finalizat, a rămas tot în coadă de peşte.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite