Lucrări de mântuială pe strada Fabricii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De azi au început lucrările pe strada Fabricii, termenul de finalizare fiind 28 mai 2010
De azi au început lucrările pe strada Fabricii, termenul de finalizare fiind 28 mai 2010

După doar patru luni de la darea în circulaţie, o porţiune a străzii e plină de gropi şi va fi reparată pe banii constuctorului. De azi au început lucrările şi la tronsonul II, tot de pe strada Fabricii, iar drumul va fi închis timp de aproape două luni.

 După ce în 2009, aproape o vară întreagă, o porţiune de 1500 de m din strada Fabricii a fost închisă pentru refacerea din fundaţie a drumului, comisia de costatare din cadrul primăriei a somat executorul, SC Construcţii Drumuri SA să refacă o parte din lucrare, dată în folosinţă de numai patru luni,  care nu a fost realizată conform normelor.
Astfel, timp de două luni, strada Fabricii, care cuprinde tronsonul I(cel cu probleme) dar şi tronsonul II, cea de-a doua parte a lucrărilor, va fi închisă.
„Am trimis probe din asfalt la Institutul Tehnic din Timişoara şi s-a constat că executorul nu a respectat reţeta mixturii. Ei trebuie să refacă pe cheltuiala lor porţiunea respectivă. Pentru că mai au de terminat şi tronsonul II şi pentru a nu risca să cădem în aceiaşi capcană, înainte de a se face plata, vom trimite probe la Timişoara, iar dacă totul va fi în regulă, îi vom plăti“, a declarat Ioan Litan, city manager al Primăriei.

Nereguli constatate

Investiţia  ,,Reparaţii carosabil - str. Fabricii" ‚ executată de S.C. Construcţii Drumuri S.A. s-a finalizat la sfârşitul lunii octombrie 2009 pentru tronsonul I care cuprinde zona între intersecţia străzilor Wolfenbuttel, Rodnei, Chendi şi strada Avram Iancu. La două săptămâni după preluarea lucrărilor, în urma solicitărilor primarului s-a înfiinţat o comisie care în data de 18 noiembrie 2009 a constatat că stratul de uzură al drumului nu se comportă bine în exploatare,  la cele două capete porţiuni de drum astfaltate respectiv la intersecţia străzii Fabricii cu strada Chendi şi intersecţia străzii Fabricii cu strada Avram Iancu au apărut gropi în stratul de uzură al drumului în zona axei acesteia.

Reabilitări pe cheltuială proprie

Executantul, SC Construcţii Drumuri“, prin reprezentantul său, Stelian Popa, consideră că totul este rea voinţă şi se caută ţap ispăşitor. „Ştim că mixtura nu a fost bună pentru că în perioada aceea a plouat mult iar asfaltul nu a reuşit să se prindă bine. Vom reface pe cheltuiala noastră, însă nu înţeleg o treabă: de ce se caută ţap ispăşitor?“, a declarat Stelian Popa.
Şoferii sunt nervoşi pentru situaţia creată. „Numai în Satu Mare se poate întâmpla aşa ceva. Se va închide din nou strada respectivă? Este o nenorocire pentru şoferi“, a declarat Ioan Mihai, de 45 de ani.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite