Lucian Sima -Trăieşte viaţa la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 22 de ani face parte din lotul naţional de paraşutism, iar luna trecută a câştigat titlul de vicecampion naţional la concursul de la Suceava.

Pentru Lucian paraşutismul a devenit aproape un mod de viaţă, după ce, la vârsta de 17 ani, a sărit pentru prima dată din curiozitate. „Pot să spun că prima dată când am sărit a fost doar pură curiozitate, după care nu m-am mai putut opri. Am sărit de la 1.000 de metri. E ca un drog, paraşutismul dă dependenţă. De mic am fost atras de adrenalină şi de sporturile mai puţin practicate. Pe mine mă completează acest sport”, spune Lucian. Cea mai mare ]n[l’ime de la care a s[rit este de 4.200 de metri.

“Sus mă simt în lumea mea”
Chiar dacă a absolvit Facultatea de Tehnică Dentară din cadrul Universităţii de Mediciniă şi Farmacie „Iuliu Hatieganu“ din Cluj, Lucian nu vrea să renunţe la paraşutism şi spune că va face tot posibilul să imbine utilul cu plăcutul. „Nu vreau să renunţ la paraşutism. Unul dintre visele mele este şi acela de a deveni instructor. Sus mă simt în lumea mea. Este spectaculos şi recomand tuturor celor care vor să trăiască momente unice în viaţa lor”, susţine Lucian.

Sătmăreanul a obţinut rezultate excelente. A fost selectat în lotul naţional de paraşutism, iar luna trecută a câştigat titlul de vicecampion la consurcul desfăşurat la Suceava.

Nu a avut parte de incidente neplăcute, însă a asistat la tragedii. „Nu e un sport uşor, e riscant. Trebuie să respecţi regulile ca la carte, altfel rişti să îţi pierzi viaţa. Din păcate am fost martor la o tragedie de acest gen. O colegă din Baia Mare a murit la vârsta de 25 de ani după ce s-a prăbuşit în gol de la 1.500 de metri”, povesteşte tânărul.

Deşi familia lui nu este entuziasmată de faptul că el practică acest sport, rudele nu pot decât să accepte ceea ce face. „Nu o dată s-a întâmplat să nu pot răspunde la telefon şi ei să fie îngrijoraţi, dar s-au obişnuit”, spune Lucian. În momentul de faţă, Lucian este în căutarea unui loc de muncă în domeniul sportului său preferat sau, de ce nu, chiar şi în domeniul medicinii. El spune că i-ar plăcea să lucreze ca instructor sau ca operator de imagine în paraşutism. Pe de altă parte, deoarece astfel de posturi nu prea sunt disponibile în România, Lucian s-ar mulţumi să lucreze şi ca tehnician dentar, fiind şcoala pe care a urmat-o cu drag.

Întrebări şi răspunsuri:
ADS: De ce crezi că merită atenţie acest sport?
L.S.: Nu este un sport obişnuit, iar adrenalina merită toată atenţia şi toţi banii. Încurajez pe toată lumea să încerce, nu neapărat pentru că mai nou a devenit o modă, ci pentru ceea ce oferă paraşutismul.
ADS: Ce condiţii trebuie să îndeplinească o persoană interesată de paraşutism?
L.S.:În primul rând să fie apt din punct de vedere medical, inclusiv psihologic, şi să aibă analizele efectuate la zi. Să fie curajos şi să poată asimila informaţiile de la cursurile practice şi teoretice care sunt foarte importante, chiar vitale.

Ce-i place:
Adoră sporturile extreme şi să îşi trăiască viaţa la maximum. Îi plac oamenii deschişi, sociabili şi care seamănă la caracter cu el. De asemenea, îi place să încerce mâncăruri noi şi să îşi petreacă vacanţele alături de cei dragi.

Ce nu-i place:
Lui Lucian nu-i place monotonia. Acesta este singurul lucru pe care nu îl suportă la oameni.

Profil:
Născut: 28 martie 1988, Satu Mare
Studii: Facultatea de Tehnică Dentară Cluj
Stare Civilă: Necăsătorit, are prietenă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite