Lorena Copil - Basista din ansamblul „Inedit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpică la Limba română şi la Limba latină, Lorena Copil face parte din ansamblul muzical „Inedit“, condus de profesorul Sorin Berindei, în care cântă la bas. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“, profilul Filologie-Bilingv.

Lorena Copil şi-a sărbătorit în 16 iunie cea de-a 17-a zi de naştere. Are un frate mai mare, Călin, şi este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“ din Satu Mare, profilul Filologie-Bilingv. A ales acest profil pentru că materiile ei preferate sunt Limba şi literatura română şi Limba latină, discipline la care are de altfel cele mai bune rezultate. Începând din primii anii de gimnaziu a participat frecvent la olimpiade şi concursuri, acolo unde a obţinut numai rezultate bune.
Dintre cele două materii preferate, adolescenta are o înclinaţie deosebită spre Limba şi literatura română. Şi-a descoperit atracţia faţă de această disciplină pe când avea zece ani, atunci când a pus pe foaie prima poezie. Prima sa compoziţie a fost o poezie despre anotimpuri. Pentru că avea talent, profesorii din şcoala generală, gimnaziu şi mai apoi din liceu au îndrumat-o şi au pregătit-o în acest domeniu. Dintre autorii români îi preferă pe Nichita Stănescu, Mircea Eliade şi Mihai Eminescu, ale căror opere le lecturează cu plăcere ori de câte ori are ocazia.
Pe viitor, Lorena îşi doreşte să termine liceul cu o medie cât mai mare, care să îi permită să se înscrie la o facultate bună. Oscilează între Facultatea de Litere din Cluj-Napoca şi cea de actorie de la Bucureşti.
Membră de bază a trupei „Inedit“
În timpul liber, Lorena face parte din ansamblul muzical „Inedit“, unul dintre cele mai renumite din Satu Mare, condus de profesorul Sorin Berindei. Lorena este membră a ansamblului de la începutul anului, atunci când pasiune ei pentru muzică a împins-o să se înscrie într-un grup muzical. Ea este atrasă de muzică de când avea 12 ani, atunci când a început să cânte la chitară. A renunţat însă la chitară pentru a cânta la bas în trupa „Inedit“. Împreună cu ansamblul a participat anul trecut la toate marile evenimente muzicale. Îşi aminteşte cu plăcere de concursul naţional MuzRitm, acolo unde a obţinut, împreună cu trupa, premiul I la toate categoriile.
În această perioadă, tânăra se pregăteşte temeinic pentru festivalurile de la Întorsătura Buzăului, Vatra Dornei şi Ocna Mureş. Asta pentru că la începutul lunii iulie se dă startul la maratonul de festivaluri şi concursuri naţionale. „Mă pregătesc cum pot eu mai bine. Am emoţii, este un lucru normal, dar sper că nu vom avea probleme şi ne vom întoarce la Satu Mare cu premii importante”, spune Lorena Copil.
Întrebare şi răspuns:
A.D.S.: Ce carieră vei alege? În ce domeniu îţi doreşti să profesezi?
L.C.: Deocamdată am foarte multe opţiuni şi mai este mult până când termin liceul. Cu siguranţă, până la anul îmi voi mai schimba unele dintre aceste opţiuni. Ca şi carieră, îmi doresc enorm să profesez în domeniul artistic.
Ce-i place:
Îi place muntele, ca loc pentru suflet, în ciuda frumuseţii mării. Adoră plimbarile şi ploile de vară. Se consideră o persoană căreia îi place să zâmbească în orice circumstanţe.
Ce nu-i place:
Lorenei nu îi place pesimismul. Spune că acesta doar îngreunează situaţia. Susţine că este mult mai sănătos să gândeşti pozitiv. Adolescenta nu se consideră o amatoare a ştrandurilor, oricât de mult ar valora într-o zi caldă de vară.
Profil:
Născută: 16 iunie 1994 la Satu Mare
Studii: Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“, profilul Filologie-Bilingv
Familie: Are un frate mai mare, Călin

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite