Liviu Florian: „Procurorul de caz a vrut să creeze publicitate în jurul acestui caz!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri clujean Liviu Florian, aflat în arestul IPJ Satu Mare, a contestat, într-un comunicat de presă emis ieri, veridicitatea afirmaţiilor făcute de procurorul de caz, şeful DNA Oradea, Marius Iancu.

„În cursul conferinţei de presă susţinute la Cluj-Napoca, în data de 11 februarie, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că: «Procurorii nu au precizat în niciun document că banii de la Vama Halmeu au fost daţi pentru a ajunge la un partid politic. Declaraţia din dosar a fost dată de un inculpat în faţa instanţei de judecată, iar Tribunalul Satu Mare a reţinut-o în încheierea penală de arestare a celor patru inculpaţi. Acest lucru nu a fost adus la cunoştinţa instanţei de către procurorii DNA Oradea»", se arată în comunicatul de presă semnat de Liviu Florian.În acelaşi comunicat, Florian a arătat că şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia, atât în declaraţiile date în faţa procurorilor, cât şi în cele din faţa judecătorilor. „Este imposibil să fi afirmat că am strâns bani pentru un anume partid sau persoană. De altfel, din niciunul dintre documentele existente la dosarul cauzei nu reiese că aş fi primit vreo sumă de bani de la auto-denunţătoarea Dobrescu, cu atât mai puţin că destinaţia sumelor de bani ar fi fost un partid politic. Autodenunţul învinuitei Dobrescu Nicoleta este smuls prin presiuni ale procurorului de caz, Iancu Marius, şi este o plăsmuire", consideră Liviu Florian.

„Afirmaţia: «Banii au fost daţi pentru a ajunge la un partid politic»  constituie o invenţie grosolană a procurorului de caz, Iancu Marius, pentru a crea publicitate în jurul acestui caz şi a pune astfel presiune pe magistraţii desemnaţi cu judecarea cererii sale privind privarea mea abuzivă de liberatate. Scopul manipulator a fost atins, fapt dovedit de nenumăratele emisiuni TV şi articole din mass media naţională, regională şi locală, precum şi de către declaraţia procurorului general", adaugă Liviu Florian.

Omul de afaceri arestat preventiv pentru 29 de zile, acuzat de trafic de influenţă, a anunţat, de asemenea, că urmează să formuleze plângeri şi acţiuni legale, „astfel încât persoanele vinovate să fie făcute responsabile şi astfel de evenimente să nu se mai petreacă pe viitor".



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite