Liceenii învaţă cum să facă afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi şi profesori sătmăreni la o oră de consiliere „Fit for Business“.
Elevi şi profesori sătmăreni la o oră de consiliere „Fit for Business“.

În jur de 100 de elevi sătmăreni au întocmit proiecte de business cu care vor participa la programul „Bursa Ideilor“ . Data-limită pentru depunerea  proiectelor este 18 martie, iar competiţia propriu-zisă va avea loc în data de 26 martie.

 Liceenii au prilejul să îşi demonstreze calităţile de antreprenori participând la „Bursa Ideilor“ cu proiecte de afaceri cât mai viabile. Eforturile echipelor câştigătoare sau a indivizilor care vor participa la competiţie vor fi răsplătite cu premii consistente. Data-limită pentru depunerea  proiectelor este 18 martie, iar competiţia propriu-zisă va avea loc în data de 26 martie. „Elevii trebuie să întocmească proiecte cât mai viabile. Acestea trebuie să fie la nivelul lor de tineri. Ei trebuie să se gândească la o afacere cu un buget cât mai mic“, a declarat coordonatorul programului, Carmela Herczeg.

Salon de înfrumuseţare şi reciclarea textilelor
La finalul bursei se va organiza premierea proiectelor, iar elevii care vor câştiga premiul I vor pleca într-o excursie în ţară sau în străinătate. „Nu am stabilit încă locul unde vor pleca elevii. Cert este faptul că vor pleca la o destinaţie care va avea legătură cu proiectul lor“, a mai spus coorodnatorul. Printre proiectele depuse până în prezent se numără amenajarea unui salon de înfrumuseţare în mediul rural, reciclarea materialelor textile şi un centru after school. Nu numai elevii au ocazia să înveţe cum să îşi dezvolte o afacere, ci şi profesorii lor. Aceştia pot participa la consiliere individuală, care se desfăşoară pe tot parcursul instruirii.

„Elevii primesc sfaturi practice, utilizabile în ceea ce priveşte întocmirea unui CV european, cum să se prezinte la un interviu de angajare, cum să comunic,e inclusiv primesc sfaturi despre legislaţia şi piaţa muncii. În cadrul fiecărui seminar, informaţiile dobândite se pun în practică şi se încearcă adaptarea lor la propriile planuri“, a declarat Carmela Herczeg.   Programul a fost implementat la Satu Mare în urmă cu şapte ani după un model german. Aproximativ 1.500 de elevi au participat, până în prezent, la Bursă, la fiecare ediţie fiind întocmite în jur de 40 de proiecte, dintre care doar 10-15 au intrat în finala programului. Aproximativ 60 de oameni de afaceri sătmăreni din diferite domenii de activitate şi-au adus contribuţia la educaţia antreprenorială a elevilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite