Liberi după ce au vrut să spargă sediul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Popdan, şeful de post, arată pe unde încercau să intre infractorii în depozitul de ţigări din sediul poliţiei
Vasile Popdan, şeful de post, arată pe unde încercau să intre infractorii în depozitul de ţigări din sediul poliţiei

Niciunul dintre cei 10 infractori care au încercat să spargă sediul Poliţiei Dorolţ nu a fost prezentat instanţei cu propunerea măsurii de arestare. Hoţii care au încercat să jefuiască duminică noaptea depozitul de ţigări al Poliţiei Dorolţ sunt cu toţii în libertate.

 
Procurorii sătmăreni susţin că nu au dispus măsura arestării pentru că cei 10 sunt simpli executanţi, aceştia oferind informaţii despre cei care au dat comanda ca depozitul de ţigări să fie prădat. Întreg grupul de 10 persoane care au încercat să spargă, duminică noaptea, depozitul de ţigări confiscate din Postul de Poliţie al localităţii Dorolţ, judeţul Satu Mare, este în libertate. În flagrant a fost prins în noaptea de duminică doar Balogh Jozsef, alţi şapte fiind prinşi în urma unor filtre ale poliţiei. Alte două persoane din grupul celor 10 au au fost date în urmărire generală. Doar pentru cinci dintre ei au fost probate infracţiunile, iar în cazul a patru persoane s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pentru 29 de zile. „Până în prezent, cinci persoane sunt cercetate pentru tentativă de furt. Două persoane sunt învinuite pentru complicitate la tentativă de furt, cercetările fiind în desfăşurare în cazul celorlalte persoane implicate“, susţine Anda Proşa, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Fără arestări

Niciunul dintre cei 10 infractori nu au fost prezentaţi instanţei cu propunerea măsurii de arestare. „Nu au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare, pentru că a fost o tentativă, fapta nefiind consumată. S-a apreciat astfel că nu se impune luarea măsurii extreme de arestare“, declară Anda Proşa, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Aceasta mai spune că, în urma cercetărilor s-a constatat că grupul celor 10 erau simpli executanţi, oferind informaţii cu privire la cei care au dat comanda loviturii de la depozitul din sediul Postului de Poliţie Dorolţ.

Şi-au păzit propriul Post de Poliţie

„Aveam unele informaţii, astfel că duminică noaptea am stat la pândă în postul de poliţie şi am organizat acest flagrant“, spune Vasile Popdan, agent şef al Poliţiei Dorolţ. Dacă poliţiştii nu ar fi avut pontul că urmează să aibă loc furtul, hoţii s-ar fi ales cu o pradă de circa 50.000 de pachete de ţigări, sediul poliţiei nefiind păzit, la fel şi depozitul de ţigări care nu este echipat cu un sistem de alarmă.






Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite