Liber la înscrieri pentru reabilitare termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile de proprietari trebuie să îşi ridice documentaţia de la primărie până în 28 februarie. Finanțarea se va face în proporţie de 50% din partea Ministerului Dezvoltării și Turismului, 30 % sunt bani asigurați din bugetul local, iar contribuția locatarilor este de 20%.

Suma totală asigurată de Ministerului Dezvoltării și Turismului este de 1.655.337,46 de lei. Lucrările de reabilitare vor începe şi la Satu Mare în primăvara acestui an. Asociațiile de proprietari care vor să se înscrie în programul de reabilitare de anul viitor sunt așteptate la primărie să își ridice documentația aferentă de la biroul energetic până în 28 februarie 2011. 

Blocuri construite între 1950 şi 1990
În program intră numai acele blocuri care au fost construite în perioada anilor 1950-1990. La Satu Mare, majoritatea blocurilor datează din perioada menționată. „Lucrările presupun izolarea termică a pereților exteriori și a planșeelor cu polistiren de 15 centimetri, înlocuirea ferestrelor exterioare, termo-hidroizolarea teraselor, tencuieli exterioare. Toate costurile pe care le implică realizarea documentației sunt suportate de bugetul local. Din 18 dosare depuse anul trecut, au fost selecționate 11, iar pentru opt blocuri am primit finanțare“, a declarat Liliana Măgureanu, șefa biroului energetic din cadrul primăriei Satu Mare.

Doar pentru asociațiile de proprietari
O singură condiție este impusă la înscriere, și anume ca locatarii să fie constituiți în asociație de proprietari. „Se pot înscrie în program oricâte asociații doresc. Nu există limită de număr la înscriere. Avem o comisie care stabilește câte blocuri intră în program, în funcție de finanțare. Cele trei blocuri care nu au intrat în programul de reabilitare din acest an vor fi reabilitate anul viitor. În program se înscrie un întreg bloc, nu o singură scară“, a mai spus Liliana Măgureanu. Reabilitarea termică are ca scop reducerea costurilor la facturile de încălzire, îmbunătățirea confortului termic, renovarea fațadelor și schimbarea aspectului urbanistic.
Veste bună și pentru locatarii blocurilor IAS de la intrarea în Satu Mare dinspre Dorolț. Potrivit primarului, situația juridică a celor două blocuri a fost rezolvată, iar după ce oamenii vor intra în proprietatea apartamentelor se pot înscrie în programul de reabilitare. 

Cifre: 1.650.000 de lei a alocat Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea celor opt blocuri 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite