La 15 ani expune la „Salonul de Toamnă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Tripon este cel mai tânăr artist care expune în aceste zile în Galeria de Artă a Primăriei Satu Mare. Tânăra este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din luna aprilie, dar a participat deja la şase expoziţii.

Alexandra Tripon participă la „Salonul de toamnă“ cu două lucrări. Ea este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) din Satu Mare din luna aprilie a acestui an. „Desenez din grădiniţă, iar în clasele a VII-a şi a VIII-a am urmat cursuri de grafică la Palatul Copiilor. Cele două lucrări expuse la Primărie au fost concepute în două zile. Am expus doar două creaţii, pentru că nu mi-a permis timpul să mă dedic mai mult desenului“, spune Alexandra.
Adolescenta a participat şi la alte expoziţii de când face parte din organizaţia artiştilor plastici. „Prima mea expoziţie a avut loc în iunie. De atunci am mai participat la diferite vernisaje de la Casa Creaţiei Sătmărene, Galeria Primăriei, dar şi în tabăra de creaţie de la Hodod din această vară”, mai spune artista.

Se inspiră din sentimente şi emoţii

Alexandra spune că inspiraţia îi vine din sentimente, emoţii şi stări sufleteşti şi că majoritatea creaţiilor au ca subiect natura şi elementele arhitecturale. „Încerc să surprind momente şi peisaje din natură şi mă inspir din absolut tot ceea ce simt. Însă îmi plac foarte mult formele gotice şi macabre“, declară Alexandra.
Deşi este pasionată de ceea ce face şi a pictat deja 30 de tablouri, pe care le-a expus până acum în cadrul a şase expoziţii, Alexandra spune că pentru ea arta e doar un hobby.
“Când am dat admitere la liceu am preferat să-mi aleg mai degrabă un profil real, decât artistic. M-am înscris la matematică-informatică, iar grafica am păstrat-o ca un hobby“, povesteşte tânăra.
La „Salonul de Toamnă“ tânăra şi-a expus două lucrări: un peisaj din pădure şi un ochi. Ea spune că desenele nu au titluri şi sunt momente surprinse de imaginaţia ei.
Lucrările Alexandrei, dar şi celelalte 118 creaţii ale artiştilor plastici, pot fi vizitate de luni până vineri, până în 9 decembrie. Expoziţia este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Asociaţia Artiştilor Plastici Casa Creaţiei Sătmărene.

Citat Cele două lucrări expuse la Primărie au fost concepute în două zile. Alexandra Tripon, artist

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite