LIVETEXT UPDATE Peste 200 de oameni protestează în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunile de protest sunt așteptate să debuteze de la ora 16,  după ce, fa fel ca în toată țara, rețelele de socializare au chemat lumea în stradă. Urmărește evoluția evenimentelor de la Satu Mare pe satu-mare.adevarul.ro

Ora 18.00. După o oră şi jumătate de scandări întrerupte din când în când de muzică folk, cântece patriotice şi discursuri ale liderilor PSD si PNL,  protestuil s-a stins. Senatorul Valer Marian, deputatul Gheorghe Ciocan, Ovidiu Silaghi, fost ministru pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale în Guvernul Tăriceanu, precum şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi Mircea Govor, s-au aflat printre demonstranți. La ora 17.30, mitingul s-a încheiat fără niciun fel de incidente.

image

CLICK aici pentru mai multe imagini

Ora 17.00. Potrivit unui reprezentant al Poliţiei Locale Satu Mare numărul protestatarilor a crescut la 200. Sătmărenii au început protestul cu intonarea imnului naţional şi "Hora Unirii", după care au început să-şi exprime nemulţumirile prin lozinci gen: "Nu mai vrem afară, vrem copiii-n ţară!", "Nu vă fie frică, guvernul pică" etc. Totul se desfăşoară paşnic, nici jandarmii nu par să-şi facă mari probleme. Deocamdată s-au limitat să supravegheze zona cu o singură maşină de intervenţie.

ORA 16. Peste 100 de sătmăreni, printre care și reprezentanți ai partidelor politice din Opoziție, au răspuns apelului și au venit să participle la manifestația din Piața Vasile Lucaciu. O mașină a Jandarmeriei supraveghează  zona demonstrației. O patrulă a Poliției locale a fost de asemenea mobilizată să supravegheze zona. Evenimentele decurg pașnic, iar până la ora 16.15, protestul a fost unul silențios, fără scandări. Alin Pop, (25 de ani), unul dintre demonstanți, a afirmat că a ieșit în stradă pentru a-și manifesta solidaritatea cu protestatarii din întreaga țară.

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO 

ORA 15.
Cu o oră înainte de momentul anunțat pe rețelele de socializare ca debut al manifestației de la Satu Mare, Piața Vasile Lucaciu și zona statuii „Lupoaicei cu puii”,  stabilită drept loc de întâlnire pentru potențialii protestatari, erau încă goale. Mesajele care circulă pe rețelele de socializare au îndemnat sătmărenii să iasă, cu mic – cu mare, să protesteze împotriva regimului condus de Traian Băsescu de la ora 16. 

Urmăriți în timp real evoluția manifestației de la Satu Mare pe satu-mare.adevarul.ro

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite