Jumătate din proprietarii de pășuni riscă să restituie subvenția – revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiţi principalele titluri din ziarele locale
Citiţi principalele titluri din ziarele locale

Acordarea subvențiilor pentru terenurile deținute în proprietate de persoanele fizice și/sau juridice reprezintă o temă de maxim interes, fiind vorba despre peste 200.000 de hectare numai la noi în județm scrie Informaţia Zilei, iar Gazeta de Nord Vest scrie despre prima apariţia a ziarului, în urmă cu 20 de ani.

Dacă terenurile agricole au fost în timp ținta diverselor controale impuse de procedurile specifice, în această perioadă intră în actualitate pășunile. Iată ce ne-a spus Viorel Pintea, directorul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, cu privire la verificările care vor fi făcute la aceste suprafețe care sunt de aproape 60.000 de hectare,scrie Informaţia Zilei.

Portret de grup cu prieteni

Au trecut 20 de ani şi ei ne copleşesc prin neputinţa noastră de a-i opri. Trecerea timpului este implacabilă şi nu l-a ascultat nici pe Goethe, când implora “clipa, stai”. Când ai avut sansa unică de a fi nu doar postaşul ci truditorul onest la o asemenea construcţie nu poţi decât să fii multumit. Dar, totodată, şi trist pentru că unii dintre “camarazii” acestei “aventuri” asumate atât de dramatic s-au pierdut în vălmaşagul bătăliilor vieţii. Cel mai extraordinar sentiment pe care l-am deprins intrând în redacţia ziarului a fost “spiritul de echipă”, sentimentul ca aparţii unei “familii spirituale”, că slujeşti un cult simplu şi covârşitor, punându-te în “slujba” cititorului, scrie Gazeta de Nord Vest.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite