Jules Verne, cerut şi pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szabo Karoly apreciază iniţiativa „Adevărul“ de a tipări colecţia Jules Verne
Szabo Karoly apreciază iniţiativa „Adevărul“ de a tipări colecţia Jules Verne

Singurul anticar din Satu Mare vinde volumele rarisime ale lui Jules Verne şi pe internet. Szabo Karoly afirmă că o nouă colecţie Jules Verne este o idee foarte bună în condiţiile în care celebra colecţie nu a mai apărut după 1989.

Szabo Karoly deţine singurul anticariat cu volume în limba română din întreg judeţul Satu Mare. Chiar dacă nu se poate lăuda cu vânzările din ultima vreme, acesta spune că îşi suplimentează rulajul şi prin intermediul internetului, iar printre cei mai solicitaţi autori se află şi Jules Verne.

„Oamenii cer volume din colecţia Jules Verne. Iar dacă în anticariat nu am prea mari vânzări, chiar dacă Jules Verne este printre cei mai căutaţi autori, pe internet, pe site-urile specializate, este cerere“ afirmă Szabo Karoly.

Colecţia „albă“ la mare căutare


Acesta mai spune că mulţi dintre cei care caută pe internet volumele lui Jules Verne au doar au o parte a colecţiei, cât au reuşit să cumpere pe vremea comunismului din colecţia „Ion Creangă“, iar alţii pur şi simplu apreciază literatura plină de aventură din scrierile marelui autor.

„Prima ediţie a colecţei a apărut începând cu 1974-1978, a fost una dintre cele mai reuşite publicate înainte de 1989. Prima ediţie din colecţia albă, aşa cum o cunosc mulţi, a apărut începând cu 1974, iar până în 1989 s-a mai reeditat încă odată acesată colecţie“, îşi aminteşte Szabo Karoly. 

Acesta mai spune că unele dintre romanele lui Jules Verne s-au mai publicat în diferite colecţii, însă cea mai cunoscută rămâne „colecţia albă“.

Jules Verne printre cei mai apreciaţi autori

Singurul anticar al judeţului susţine că tipărirea de către „Adevărul“ a acestei colecţiei cu 40 de titluri celebre, este o idee foarte bună, existând cerere consistentă în această privinţă.

„Sunt destul de rare, mai ales unele volume, care au avut o mai mare solicitare. Din «colecţia albă» am acum circa 7 volume, însă fiind vechi, de când s-au tipărit de fapt de pe vremea comunismului», au o problemă cu cotorul, care se desprinde uşor. Aşa că este o idee foarte bună să fie tipărită o nouă colecţie de către «Adevărul» “mai spune Szabo Karoly.

Din 13 ianuarie 2010, ziarul „Adevărul“ va fi însoţit, miercurea, de câte un volum din cea mai iubită colecţie de romane de aventuri. Primele două titluri, „20.000 de leghe sub mări“ şi „Insula misterioasă“ (volumul I), vor fi distribuite gratuit, împreună cu ziarul „Adevărul“ şi „Adevărul Literar şi Artistic“.
Volumele, programate să apară la 13 ianuarie 2010 şi la 20 ianuarie 2010, vor fi distribuite, fiecare, într-un tiraj special, de 300.000 de exemplare, tuturor cititorilor şi abonaţilor ziarului „Adevărul".

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite