Satu Mare: Judecătorii au renunţat la protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Judecătorii au renunţat la protest
Satu Mare: Judecătorii au renunţat la protest

Judecătorii sătmăreni au renunţat la proteste. Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Satu Mare judecătorii şi-au reluat activitatea începând de azi.

Hotărârea a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinară a judecătorilor din cadrul Tribunalului Satu Mare care s-a desfăşurat în data de 25 septembrie şi în cadrul căreia a avut loc evaluarea fiecărei instanţe judecătoreşti a modului de soluţionare efectivă a solicitărilor  puterii judecătoreşti, evaluarea garanţiilor certe prezentate de puterea legislativă şi executivă în rezolvarea solicitărilor formulate precum şi stabilirea poziţiei magistraţilor referitoare la protest. Judecătorii au hotărât suspendarea protestului  în forma adoptată în şedinţa Adunării generale a judecătorilor din raza Curţii de Apel Oradea din data de 31 august 2009 până la finalizarea lucrărilor comisiei parlamentare.


În urma discuţiilor purtate, adunarea generală a constatat că demersurile iniţiate de către reprezentanţii judecătorilor pentru constituirea comisiei parlamentare speciale ale cărei atribuţii principale sunt analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei şi  pentru  încheierea Pactului pentru Justiţie, chiar sub forma principiilor generale au avut rezultatul dorit.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, Remus Nemeş, a declarat că pe perioada suspendării protestului, judecătorii îşi vor susţine solicitările care au determinat declanşarea protestului şi vor continua activitatea de soluţionare a acestora în forma desfăşurată anterior acestei forme grave de protest, inclusiv prin susţinerea reprezentanţilor desemnaţi pentru negocierea şi semnarea Pactului pentru Justiţie.

Astfel, începând de azi activitatea instanţelor de judecată a fost reluată şi se desfăşoară prin soluţionarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, respectiv pe rolul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, conform planificării.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite