Jaloanele disponibilizărilor de la Permise Auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Chioran, fiul juristului prefecturii, a fost scos de pe lista disponibilizărilor de la Serviciu de Permise Auto. Colegii lui Chioran de la Serviciul Permise Auto au făcut contestaţie la Bucureşti cerând să fie incluşi toţi angajaţii pe lista neagră a disponibilizărilor.  Astfel, fiul juristului Prefecturii a ajuns pe listă.

Reducerile de personal din Ministerul Administrației și Internelor (MAI) au generat un scandal la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor (SPCRPCIV) Satu Mare. Un număr de 12 agenți principali din cadrul serviciului au fost puși să semneze ordinele de punere la dispoziție, urmând să dea examen de reconfirmare pe post. Organigrama serviciului, care cuprinde 19 posturi, a fost redusă cu două ca urmare a ordinului MAI prin care se propune, la nivel național, reducerea a 18.000 de funcții din instituțiile aflate în subordinea ministerului.
Decizie suspectă a prefectului
Patru angajați au refuzat să semneze deciziile de punere la dispoziție, după ce au aflat că doi dintre colegii lor au fost scoși de pe lista potențialilor disponibilzați. Cei doi sunt Florin Chioran, fiul lui Eugen Chiorean, juristul Instituției Prefectului, care are în subordine SPCRPCIV, și un alt angajat, Constantin Rus. Chioran și Rus lucrează în cadrul compartimentului de Permise și Examinări Auto al SPCRPCIV.
Potrivit unor surse din Prefectură, pentru stabilirea reducerilor de personal din serviciul sătmărean,  ministerul a cerut propuneri de la prefectul Radu Giurcă, iar acesta a decis reducerea a două funcții de agent principal. Florin Chioran este angajat pe funcția de agent 2, iar Constantin Rus pe cea de agent 3. Decizia prefectului i-a scutit pe cei doi de riscul reexaminării. Cei doi nu au putut fi contactați pentru declarații.  
Zamfir Moza: „Nu e niciun scandal!”
Zamfir Moza, șeful SPCRPCIV, a refuzat să comenteze situația. „Organigrama instituției are 19 posturi, două vor fi reduse. Așa a decis Bucureștiul. Cât timp de disponibilizare sunt vizați doar agenții, eu n-am ce să fac. Nu a fost decizia mea, vorbiți cu cei abilitați. Eu de fapt sunt și în concediu, iar în final, toată lumea a semnat ordinele de punere la dispoziție, nu e niciun scandal” a declarat Moza.
Reglaj de la București
Prefectul Radu Giurcă neagă că ar fi încercat să-l protejeze pe fiul juristului său. „Sunt patru agenți principali, un agent 2 și un agent 3, cu salarii și atribuții diferite în Compartimentul de Permise și Examinări Auto. Când ni s-au făcut propunerile pentru statul de funcții, am analizat și am decis să reduc funcții de agent principal, întrucât erau mai mulți. După aceea, patru oameni au făcut contestație la Direcția de la Bucuresti, iar ei s-au sesizat că poate ar fi bine să prindem pe toată lumea în ordinele de punere la dispoziție” a declarat prefectul. Potrivit afirmațiilor sale, decizia finală, care a generat includerea fiului juristului pe lista celor vizați de ordinul de punere la dispoziție, a fost luată la București. „Eu am discutat cu cei de la Direcție, și le-am spus. «Eu am făcut propunerea, iar voi îmi ziceți să o schimb?». Am cerut analiză la minister, iar solutia a fost să dăm ordin de punere la dispoziție pentru toți. Am cerut indicații de la minister, să nu se vorbească pe aici că l-aș fi ajutat pe unul sau pe altul. Am refăcut toate documentele conform indicațiior de la secretarul de stat Mihai Capră, iar situația este acum sub control” a mai declarat prefectul.  
Ce spune tatăl
Eugen Chioran, juristul prefecturii, neagă că s-ar fi implicat în scoaterea fiului său din schema reducerilor de personal. „S-au cerut propuneri de la Satu Mare, iar propunerea a fost ca cei reduși să fie agenți principali. Nu agenți 2, nu agenți 3. Pe mine nu m-a întrebat nimeni, chestiunile astea au fost discutate de Zamfir Moza și de prefect. În cele din urmă au semnat și Florin cu Costică ordinul de disponibilizare, dar eu vă zic sincer că l-am sfătuit să îl conteste în instanță. De ce să participe și el la concurs, dacă funcția lui nu s-a redus?”, a declarat juristul prefecturii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite