Jafuri perfecte sau hoţi norocoşi? Cele două jafuri de la benzinările Petrom au încă autori necunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzinăria din Parcul Soarelui a fost jefuită pe 4 octombrie/foto: Arhiva
Benzinăria din Parcul Soarelui a fost jefuită pe 4 octombrie/foto: Arhiva

La nouă luni de la primul jaf şi la cinci luni de la al doilea, hoţii care au jefuit anul trecut două benzinării din municipiul Satu Mare au rămas necunoscuţi. În ambele cazuri, bărbatul şi-a acoperit foarte bine faţa.

Potrivit Roxanei Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, există un cerc de suspecţi dar cercetările sunt îngreunate din cauza faptului că ambii autori aveau faţa acoperită. “Cu toate că există camere de supraveghere în ambele spaţii, pe imaginile video nu se pot distinge fizionomiile celor doi atacatori. Poliţia are un cerc de suspecţi, iar investigaţiile continuă”, a precizat purtătorul de cuvânt.
24 mai, primul jaf
Primul jaf a avut loc în dimineaţa zilei de 24 mai. În jurul orei 4,30, un individ cu faţa acoperită cu o bucată de pânză a intrat în Staţia Petrom de pe str. Careiului şi, ameninţând cu un cuţit, i-a cerut casierei banii. Aceasta tocmai îi număra aşa că, speriată, i-a întins individului toţi banii, în jur de 10.000 de lei. Hoţul a luat banii şi a părăsit în fugă benzinăria. La scurt timp, alertat de casieră, în urmărirea lui a pornit un angajat al staţiei. Imaginile video de pe camerele de supraveghere ale staţiei au scos la iveală faptul, că, în momentul atacului, într-o încăpere se aflau şi doi oameni ai legii, un jandarm şi un poliţist. Aceştia au fugit şi ei pe urmele hoţului dar nu l-au mai putut prinde, l-au pierdut după ce acesta s-a aruncat în apele râului Someş. S-a recuperate doar o bună parte din bani, pe care hoţul a abandonat-o pe malul râului. Poliţistul aflat atunci în incinta staţiei este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, încă nu s-a dat soluţia în cauză.
Alt jaf, la nici cinci luni
O situaţie oarecum asemănătoare s-a petrecut la câteva luni distanţă, la o altă staţie de carburanţi din zona Parcului Soarelui din municipiu. Pe 4 octombrie, în jurul orei 5.00, un bărbat având faţa înfăşurată cu un fular a intrat în incinta staţiei şi, ameninţând-o pe angajată cu un briceag, i-a cerut banii. Speriată, femeia i-a dat toţii banii din casă, aproximativ 8.000 de lei. Hoţul a scăpat neprins şi de această dată.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite