Iuliu Ilyes - cădere liberă în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Iuliu Ilyes, candidatul UDMR la Pimăria Satu Mare
Iuliu Ilyes, candidatul UDMR la Pimăria Satu Mare

Primarul în funcţie Iuliu Ilyes (UDMR) adună 34% din intenţiile de vot ale sătmărenilor, cu aproape 20% sub Dorel Coica (USL) şi cu aproape 20% mai puţin decât în sondajul efectuat de acelaşi institut în urmă cu un an şi jumătate.

Sondajul a fost comandat de Adam Boer, reprezentant al societăţii civile, care şi-a manifestat intenţia de a candida ca independent la alegerile printru Primăria Municipiului Satu Mare încă de anul trecut. În rezultatele preliminare ale sondajului, Iuliu Ilyes este surclasat de medicul Dorel Coica. Candidatul USL la Primăria Satu Mare s-a clasat pe primul loc în opţiunile repondenţilor, cu 53%, fiind urmat de primarul Ilyes, candidatul UDMR, care a obţinut 34% din opţiunile de vot. „Înainte de a da publicităţii oficial aceste date, sociologii care l-au efectuat şi vor să reverifice procentele şi procedura” a afirmat  Boer. În 2011, Iuliu Ilyes avea peste 50% din opţiunile de vot într-un sondaj comandat tot de Boer.
Sondajul, ale cărui rezultate preliminare au fost date publicităţii ieri, a fost efectuat pe un număr de 930 de persoane şi a avut în vedere potenţialii candidaţi ai partidelor politice la începutul anului. În cazul partidelor care nu şi-au nominalizat candidaţi, realizatorii studiului i-au nominalizat pe preşedinţii organzaţiilor municipale de partid. Repondenţii au avut de ales între candidatul USL, medicul Dorel Coica, primarul în funcţie Iuliu Ilyes (UDMR), Petre Ardelean, fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PPDD, Cristian Sasu (PDL) – înlocuit de partid cu Nicolae Şuta, care a obţinut 4,5% din intenţiile de vot , Adam Boer (independent), care a obţinut 6%, reprezentantul Partidului Popular din Transilvania (1,5 %) şi PCM (0%).
Adam Boer a afirmat că în urma sondajului, a renunţat la candidatura pentru Primăria Municipiului Satu Mare şi că strânge semnături pentru a candida, tot ca independent, pentru un post de consilier municipal. „Având în vedere realizările primarului Iuliu Ilyes din acest mandat, nu pot spune că sunt surprins de rezultatele sondajului şi nu cred că acestea vor suferi modificări majore” a apreciat Boer.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite