Îşi creşte bebeluşul într-o baracă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 O tânără care va împlini luna viitoare 18 ani îşi creşte bebeluşul pe care l-a născut în urmă cu trei luni într-o baracă de lemn din spatele Ştrandului termal. Anamaria Karaba nu vrea să renunţe la copil şi spune că va face tot posibilul ca micuţul să ducă o viaţă mai bună decât a avut ea.

Din momentul în care l-a adus pe lume, Anamaria Karaba le-a spus tuturor, inclusiv asistenţilor sociali care o supravegheau, că nu are de gând să renunţe la Constantin. Tânăra a refuzat de la început orice formă de instituţionalizare, oferită atât ei, cât şi bebeluşului. „Este copilul meu şi îl iubesc. Nu vreau să-l dau nimănui. Nu mă interesează ce fac alte mame şi de ce îşi abandonează copiii, dar eu nu am de gând să-l dau“, a declarat tânăra mămică. Şi asistenţii de la Protecţia Copilului au fost surprinşi de refuzul tinerei de a-şi da copilul într-un centru de plasament. „Este un caz fericit. Ne-a uimit şi pe noi cu tăria ei de caracter. O ajutăm cu ce putem. Acuma suntem pe cale să finalizăm actele de identitate ale mămicii, dar şi certificatul de naştere al copilului pentru a putea beneficia de ajutorul pentru creşterea copilului“, a declarat Mihaela Silaghi, consilier în cadrul Serviciului de abuz al Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Anamaria a crescut pe străzi
Amanaria a crescut pe străzi, fiind des întâlnită la cerşit sau căutând mâncare prin containerele de gunoi din cartierele oraşului. În repetate rânduri a fost internată în centrul pentru minori, de unde a fugit. Chiar dacă în momentul de faţă condiţiile de trai nu sunt printre cele mai bune, autorităţile spun că nu îi pot lua copilul cu forţa deoarece minorul nu este în pericol. „Mama are grijă de copil. Îl hrăneşte, i-a cumpărat haine cu ajutorul unei prietene. Tatăl refuză să îşi recunoască copilul. Atât mămica, cât şi bebeluşul au condiţii de trai mai bune decât avea ea la casa părintească“, a mai precizat Mihaela Silaghi.
Anamaria şi bebeluşul ei sunt supravegheaţi de o prietenă care s-a mutat în casa de lemn din spatele ştrandului şi care le oferă tot sprijinul şi ajutorul. Mihaela Gătina s-a ataşat de cei doi. „Sunt singura persoană care îi ajută. Le gătesc, le cumpăr lapte, haine şi produse de spălat. Îi spăl o dată la două zile. Aducem apă din cimitir cu un cărucior, pentru că aici nu avem apă curentă. M-am ataşat de copil, mi-e tare drag şi o ajut cu plăcere pe Anamaria. După ce vom obţine certificatul de naştere o să-i facem şi botez copilului“, a declarat Mihaela Gătina.
Anamaria mai primeşte ajutoare şi de la Crucea Roşie. „Mai vine pe la noi când are nevoie de câte ceva, pamperşi, mâncare, iar noi îi dăm ce avem“, a spus Rodica Borlan, directorul filialei de Cruce Roşie Satu Mare.

Citat:
Este copilul meu şi îl iubesc. Nu vreau să-l dau nimănui.
Anamaria Karaba, mamă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite