Satu Mare: Şeful contrabandiştilor, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Pop, proprietarul hotelului Aramia, este acuzat că aproviziona cu ţigări  din Ucraina distribuitori din mai multe judeţe. Sătmăreanul Ioan Pop, împreună cu un alt membru al reţelei, Erdei Norbert, au fost arestaţi, vineri seară, pentru 29 de zile.

Patronii hotelurilor din municipiul Satu Mare, Aramia şi Casablanca, Ioan Pop şi Grigore Molnar, alături de alte două persoane, Felicica Pop şi Erdei Norbert, au fost reţinuţi joi, fiind acuzaţi de contrabandă şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Aceştia au fost prezentaţi, vineri, magistraţilor de la Judecătoria Satu Mare, iar seara doi dintre ei, Ioan Pop şi Erdei Robert, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. „Ioan Pop a fost capul reţelei. El a fost arestat pentru 29 de zile fiind cercetat pentru contrabandă la Codul Vamal şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni“, a declarat Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Reţea de contrabandişti
„Deocamdată nu am avut suficiente probe şi la adresa celorlalţi. În cazul lui Grigore Molnar nu s-a putut face percheziţia, dacă se putea sigur aveam dovezi, iar Felicica Pop şi soţul ei Vasile Pop au făcut parte dintr-o ramificaţie a reţelei, cei doi, în special ea, fiind responsabilă de aprovizionare şi de transportul ţigărilor. Considerăm justă decizia judecătorului de arestare, motiv pentru care nu am atacat decizia”, conchide Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Reţea de contrabandişti
Anchetatorii spun că este vorba despre o întreagă reţea de contrabandişti de ţigări ucrainene, în dosar fiind cercetate în libertate alte nouă persoane. Reţeaua de contrabandişti de ţigări din Satu Mare alimenta se pare şi alte judeţe.  „Toate datele arată că Ioan Pop este cel care alimenta cu ţigări această reţea. Grigore Molnar avea o legătură directă cu Ioan Pop, fără intermediar. În schimb, Erdei Norbert, de exemplu, se aproviziona de la Ioan Pop, fiind şi cel care se ocupă şi de distribuţia nu doar în Satu Mare, ci şi în alte judeţe“, mai spune Ana Rusu. Anchetatorii afirmă că toţi cei cercetaţi în dosar aveau un anumit rol în reţeaua de contrabandă, unii se ocupau cu transportul, alţii cu depozitarea, distribuţia sau comercializarea ţigărilor din Ucraina.
Capul reţelei este recidivist

„Ioan Pop se află în stare de recidivă postcondamnatorie, adică ar mai avea de ispăşit încă 3 ani de închisoare, fiind în termen de încercare în momentul săvârşirii infracţiunilor pentru care a fost arestat ieri”, spune Ana Rusu. La această pedeapsă de 3 ani, indiferent de hotărârea magistraţilor, pedeapsa se va adăuga. Astfel, mai spune procurorul Ana Rusu, este imposibil ca Ioan Pop să fie condamnat la închisoare cu suspendare.
PEDEAPSĂ
Pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi membrii reţelei riscă între 2 şi 7 ani de închisoare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite