Satu Mare: VIDEO EXCLUSIV Înşelăciuni în serie cu locuri de muncă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: <b>VIDEO EXCLUSIV</b> Înşelăciuni în serie cu locuri de muncă în Germania
Satu Mare: <b>VIDEO EXCLUSIV</b> Înşelăciuni în serie cu locuri de muncă în Germania

Zeci de sătmăreni s-au trezit şi fără locurile de muncă promise şi cu banii luaţi. De la începutul acestei săptămâni, nu mai puţin de şase sătmăreni au reclamat firma de intermedieri de locuri de muncă Job Factory din Arad la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.

Zeci de sătmăreni care au încheiat contracte pentru un loc de muncă în Germania cu firma Job Factory din Arad, prin intermediul firmei Job Select din Satu Mare, s-au trezit în situaţia în care nu numai că nu le-au fost oferite locuri de muncă, dar au rămas şi cu banii luaţi.

Oamenii spun că, la începutul acestui an, au plătit câte 220 de euro pentru contractele încheiate cu firma Job Factory din Arad, la sediul firmei Job Select din Satu Mare, prin care li s-a promis că în cel mult şase săptămâni vor avea venituri lunare de peste 900 de euro în Germania. “Eu şi fratele meu am plătit pentru aceste contracte câte 220 de euro, plus vizitele medicale, am dat banii aici în Satu Mare. Sunt aproape şase luni de atunci şi firma din Arad nici nu mai răspunde la telefon”, a spus unul dintre păgubiţi, Sava Victorel.

Firma sătmăreană racolează clienţii

Gavril Bodea, administratorul firmei Job Select, cea care a racolat clienţi din Satu Mare şi oraşele apropiate, a spus că firma arădeană este cea care a încasat banii. „Aici la Satu Mare facem doar consultanţă, la Arad, la firma Job Factory a domnului Raul Nagy, se fac contractele şi tot acolo se încasează banii. Eu sunt plătit de firma din Arad eu nu am nicio treabă cu banii oamenilor”, a explicat Gavril Bodea. 

Cristian Kovacs şi Sava Victorel, doi dintre sătmăreniii care au reclamat firma spun însă că aici la Satu Mare au achitat comisioanele de câte 220 de euro. „În data de 9 aprilie, am fost peste 50 de personae care am încheiat contracte. Ne-au spus că la sfârşitul lunii martie ne vor duce în Germania la muncă.  Au trecut şase luni de atunci. Aici la Satu Mare domnu Gabi ne-a spus să aşteptăm că poate vom fi sunaţi. Să ţinem telefonul lângă noi. Am sunat noi de zeci de ori, dar nu mai răspunde nimeni la telefon în Arad”, afirmă cei doi păgubiţi.

„Ne vrem banii înapoi”

În contractele de mediere, firma arădeană Job Factory a prevăzut unele clauze prin care va restitui doar 20 la sută din cei 220 de euro în cazul în care nu găseşte un loc de muncă beneficiarului, 15 procente dacă clienţii renunţă la contracte. Pe de altă parte,  clienţii trebuie să plătească despăgubiri de 2.500 de lei firmei, dacă refuză să plece la muncă în momentul în care firma a rezervat bilete de autocar. “Noi ne vrem banii înapoi. Ne-am împrumutat de 20 de milioane de lei vechi pentru mine şi fratele meu să plătim cât e comisionul de contract de muncă şi vizitele medicale”, spune Sava Victorel.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Sava Victorel, Sava Cosmin si Cristian Kovack spun ca isi vor banii inapoi.flv iurl=/editor_files/Image/foto main.JPG wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=400 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false


Investigarea Fraudelor face verificări

La sesizarea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului (OPC), Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare a demarat o anchetă. ”Am început verificări, în aceste sesizări făcute la OPC. Administratorul firmei Job Select, Gavril Bodea a fost invitat miercuri la sediul nostru pentru a face declaraţii. Suntem în stadiul de verificare a acestor contracte”, afirmă Mircea Man, şef Serviciu de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Satu Mare.

image

„Oamenii trebuie să fie foarte atenţi şi să nu plătească sute de euro, până nu sunt siguri de locul de muncă promis de firmele de intermediere, adică să aibă un contract de muncă ferm, şi mai apoi să achite eventuale comisioane”
Valentin Breban (foto), şeful OPC Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite