Ingrid Heidel-Călăreaţa care vrea să facă înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ingrid petrece în fiecare weekend câte 3-4 ore la herghelie
Ingrid petrece în fiecare weekend câte 3-4 ore la herghelie

Adoră să călărească, îi plac călătoriile, este voluntară la două organizaţii şi joacă teatru în trupa liceului.

S-a născut la Satu Mare şi a copilărit în oraş pentru că nu are bunici la ţară. Cu toate acestea pasiunea ei este călăritul. Ingrid face echitaţie de la vârsta de 9 ani, tatăl ei fiind unul dintre coproprietarii hergheliei Horses Silvana din comuna Botiz, dar şi un călăreţ sportiv profesionist. „Călăritul este una din moştenirile de familie. În plus, îmi plac foarte mult caii, un lucru indispensabil pentru o persoană care vrea să practice echitaţia”, spune tânăra.

Pentru că este încă elevă, Ingrid nu are timp să călărească zilnic, însă în fiecare weekend petrece câte 3-4 ore la herghelie. Anul acesta a avut şi o primă participare la o competiţie, însă, din nefericire, calul cu care s-a înscris era foarte agitat şi a fost nevoită să renunţe. „Cu siguranţă voi mai participa pe viitor şi la alte astfel de concursuri”, spune tânăra.

Vrea să studieze la Viena

O altă mare pasiune al lui Ingrid sunt călătoriile. De asltfel, cel mai mare vis al ei este să facă înconjurul lumii. „Am vizitat mai multe ţări până acum, majoritatea din Europa, dar pe viitor îmi doresc să ajung şi pe alte continente, în special în Asia. Mi se pare o cultură extraordinară”, povesteşte Ingrid.
Limba ei maternă este germana, pentru că bunicii din partea tatălui au origini nemţeşti. Acesta a fost şi motivul pentru care urmează cursurile unui liceu cu predare în limba germană şi pentru care îşi doreşte să se înscrie la Facultatea de Business şi Economie din Viena, Austria. „Mi-am ales „Wirtschaft University” Viena (Universitatea de Economie), una dintre cele mai mari şi renumite universităţi de profil din Europa. În urmă cu câţiva ani am fost într-o excursie acolo şi pur şi simplu m-am îndrăgostit de acel oraş”, spune Ingrid.

Întrebări şi răspunsuri:
ADS: Pe lângă călătorii şi echitaţie, ce alte pasiuni ai?
I.H.: O altă moştenire din familie pe care o ador este arta teatrală. Fac parte din trupa de teatru a liceului, „Kurma Vaia”, alături de care anul acesta voi participa a doua oară consecutiv la „Festivalul Internaţional al Liceenilor vorbitori de limba germană”. Anul trecut am fost una din cele peste 35 de trupe participante la acest festival, organizat de regulă la Timişoara.

ADS: Mai ai timp şi pentru odihnă?
I.H.: Îmi place să mă odihnesc, însă mai mult de atât îmi place să socializez şi să fiu înconjurată de oameni. Din acest motiv, în urmă cu doi ani m-am înscris ca voluntar la organizaţia SNAK, care se ocupă cu diferite case de copii şi centre de plasament unde mergem săptămânal să ne jucăm cu copiii, iar anul acesta fac parte şi din echipa Crucii Roşii din Satu Mare.

PROFIL
Născută: 12 aprilie 1993, Satu Mare
Educaţie: elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare
Familie: are o soră mai mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite