Infestați în masă de la un porc “bun de consum”-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

Ziarele locale sătmărene de azi scriu despre cum s-au infestat zece persoane din Mărtinești cu trichineloză după ce au mâncat dintr-un porc care a primit verdictul “bun de consum” la Cabinetul medical veterinar din Odoreu și Pompierii din 6 judeţe vor primi 50 milioane lei de la UE.

Infestație în masă de la un porc “bun de consum. Zece persoane au fost infestate cu trichineloză după ce au consumat carne dintr-un porc sacrificat într-o gospodărie, care a fost dus pentru analize trichineloscopice la Cabinetul medical veterinar al doctorului Florin Balog din localitatea Odoreu și a primit “bun de consum”. În total, 45 de persoane au consumat carne sau produse din porcul infestat cu trichineloză. Analizele au fost efectuate de tehnicianul veterinar Iosif Engel care lucrează, neoficial, cu medicul veterinar Florin Balog, cel care a concesionat spațiul în care funcționează Cabinetul medical veterinar de la Consiliul Local Odoreu. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a efectuat o anchetă, urmând să discute azi modul în care va fi sancționat medicul veterinar care a permis unor persoane neautorizate să efectueze examenele trichineloscopice în cabinetul său. Pe larg, în Gazeta de Nord Vest.  

ISU Satu Mare va primi 5 ambulanţe şi  6 autospeciale şi va instrui 195 de angajaţi. Informația Zilei, scrie despre faptul că ieri  de la ora 10, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a avut loc întâlnirea şefilor pompierilor din Nord Vestul României. Tema întâlnirii a constituit-o programul în baza căruia ISU-urile din judeţele Satu Mare, Cluj, Maramureş, Bihor, Sălaj şi Bistriţa Năsăud constituite în “Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord” îşi vor completa dotarea cu bani europeni. Cele 7,56 milioane lei alocate judeţului nostru se împart în două, o parte pentru dotarea tehnică, iar cealaltă pentru instruirea personalului ce va prelua maşinile şi ambulanţele. Echipele ISU “Someş” intervin în prezent cu autospeciale vechi, unele chiar de peste 30-40 de ani.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite