Satu Mare: 35 de maşini de spălat „Indesit“ au fost oprite temporar de la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: 35 de maşini de spălat „Indesit“ au fost oprite temporar de la vânzare
Satu Mare: 35 de maşini de spălat „Indesit“ au fost oprite temporar de la vânzare

În ultimele două săptămâni comisarii Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare ( IRPC) au oprit temporar de la comercializare nu mai puţin de 35 de maşini de spălat marca „Indesit“ după ce au constatat că pe etichetele de prezentare nu erau specificate consumul de energie şi nivelul de zgomot în timpul ciclurilor de spălare şi centrifugare.

Controalele au fost efectuate în şase magazine. Cei şase agenţi economici au primit avertismente având fiecare la dispoziţie 15 zile pentru remedierea situaţiilor. Valoarea bunurilor oprite de la comercializare se ridică la 40.810 lei. 

Delimitarea spaţiilor pentru fumători şi nefumători, nu corespunde legii

Delimitarea spaţiilor destinate clienţilor fumători şi nefumători nu se operează în mod corect în barurile şi discotecile din oraş. În urma unor controale efectuate la 10 agenţi economici, comisarii IRPC au depistat două unităţi care aveau spaţile destinate fumătorilor mai mici de 100 de metri pătraţi iar alte patru unităţi unde spaţiile pentru fumători se întindeau pe o suprafaţă mai mare de 100 de metri pătraţi. Deasemenea, inspectorii au mai constatat că aceste spaţii nu sunt dotate cu sisteme de ventilaţie corespunzătoare şi funcţionale care să asigure eliminarea fumului. Primii doi agenţi economici au primit amenzi în valoare de 10.000 de lei iar ceilalţi patru au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 2.000 de lei.

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite