Satu Mare: Început de an şcolar cu proteste-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Început de an şcolar cu proteste-Revista presei locale
Satu Mare: Început de an şcolar cu proteste-Revista presei locale

În fiecare şcoală, liderii de sindicat vor citi un protest cuprinzând nemulţumirile dascălilor, scrie Gazeta de Nord-Vest şi Bogdandul are unul din cele mai tari festivaluri din Ardeal, titrează Informaţia-Zilei.

Noul an şcolar va începe, azi, cu proteste din partea profesorilor. În toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu ocazia festivităţilor de deschidere, liderii de sindicat vor citi un protest exprimându-şi nemulţumirea faţă de Legea salarizării unice, precum şi faţă de pachetul de legi privind învăţământul. În ceea ce priveşte situaţia unităţilor şcolare din judeţ, potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, acestea sunt gata pentru începutul de an şcolar în proporţie de 95%. În total mai sunt 20 de şcoli care nu au primit autorizaţii, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Ieri a fost dezvelită placa comemorativă Sipos Laszlo, la 10 ani după trecerea în eternitate
Ieri, la Bogdand, a fost dublă sărbătoare pentru comunitatea locală. În prima parte au fost marcaţi 10 ani de la trecerea în eternitate a profesorului Sipos Laszlo, promotorul Festivalului folcloric al naţionalităţilor, iar apoi au evoluat pe scena în aer liber numeroase formaţii artistice de amatori din judeţ, din ţară şi chiar din Ungaria. Imediat după ora 11 numeroşi invitaţi şi zeci de localnici au plecat spre casa din Bogdand, aflată în vecinătatea primăriei, imobilul devenit muzeu, în care profesorul Sipos Laszlo a locuit. În faţa asistenţei numeroase au rostit cuvinte de comemorare a uneia dintre cele mai importante personalităţi a localităţii, în special prieteni ai celui dispărut, dar şi invitaţi, titrează Informaţia-Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite