Începe curăţenia în sănătatea sătmăreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satu Mare este primul oraş unde s-a produs descentralizarea, toate cele cinci unităţi spitaliceşti intrând în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare. De azi, o comisie a Consiliului Judeţean (CJ) va începe controlul şi va lua măsurile necesare care se impun.

„Suntem pe teren, facem poze, evaluăm activitatea managerilor pentru a vedea unde sunt probleme şi cum pot fi ele rezolvate. Sunt unii manageri de spital care se descurcă mai puţin bine şi acolo trebuie să vedem unde este problema. Toate posturile de manageri vor fi scoase la concurs, iar cel mai bun va câştiga“, a declarat Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Schimbări de echipe manageriale

Preşedintele CJ nu exclude posibilitatea ca unele echipe manageriale să fie total schimbate. „Buna gestionare a unui spital depinde de manager dar şi de echipa care este lângă el. Nu vreau să dau nume, cred că fiecare ştie unde sunt mai mari problemele. Totusi, unele spitale, gen cel de TBC, respectiv Spitalul Orăşenesc din Negreşti-Oaş se descurcă cu fonduri puţine şi nu duc lipsă de nimic. Aşa ar trebui să facă toţi“, a spus Csehi Arpad.

Licitaţii în curs

În ceea ce priveşte investiţiile, CJ a şi început demararea procedurii de licitaţie pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor, semnându-se deja azi documentele pentru elaborarea proiectului tehnic. „Proiectul este în valoare de un milion de euro, jumătate este finanţat de Ministerul Sănătăţii, iar cealaltă jumătate de noi. Totodată, semnăm coofinanţarea pentru aparate ultra-moderne, de 3 milioane de euro, aparate cu care vom dota UPU şi alte unităţi spitaliceşti“, a mai spus Csehi Arpad.

Satu Mare - primul la descentralizare

Satu Mare este primul judeţ unde s-a produs descentralizarea, spitalele intrând deja în subordinea edililor locali. Ideea a fost salutată de toţi managerii de spitale, inclusiv de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. „Scăpăm de drumurile la Bucureşti, factorii de decizie fiind aproape de noi. Cred că este o idee foarte bună“, a spus Dorel Coica, directorul DSP Satu Mare.
Ministrul Sănătăţii, prezent ieri la semnarea protocolului a declarat că următoarea etapă este reducerea numărului de directori adjuncţi din cadrul DSP-urilor. „Vom avea un directoor coordonator şi doi adjuncţi. Atât“, a declarat Cseke Attila, ministrul sănătăţii. 

Spitalele descentralizate

Spitalul Judeţean Satu Mare
 Spitalul TBC Satu Mare
Spitalul Municipal Carei
Spitalul Orăşenesc Tăşnad
Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite