Începe “Sathmarer Oktoberfest”, prima sărbătoare populară a berii la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul butoi de bere germană va fi deschis mâine la ora 11.00, pe Corso, în faţa Hotelului Dana II. Urmând tradiţia germană, cel care va deschide butoiul va fi Iuliu Ilyes, primarul municipiului Satu Mare, iar prima halbă cu bere o va bea preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

În perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Satu Mare se organizează prima sărbătoare populară a berii după model bavarez, “Sathmarer Oktoberfest”. Organizatorii, Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest, Forumul Democrat German şi Societatea Zirmer Bud, promit sătmărenilor trei zile de de distracţie maximă cu 20.000 de litri de bere şi o tonă de cârnăciori tradiționali bavarezi. Atmosfera va fi întreţinută de recitalurile unor trupe cunoscute. Sărbătoarea debutează pe 30 septembrie, de la ora 18.00, în cortul “Sathmarer Oktoberfest”, situat în spatele hotelului Dana I, de pe Drumul Careiului, unde vor cânta fanfarele şvăbeşti tradiţionale din judeţul Satu Mare. Primul butoi de bere germană va fi deschis sâmbătă, la ora 11.00, în Piaţa Libertăţii din centrul vechi. Urmând tradiţia germană, cel care va deschide butoiul va fi Iuliu Ilyes, primarul municipiului Satu Mare. Deschiderea oficială a sărbătorii va fi marcată apoi printr-o paradă a portului popular german în Piaţa Libertăţii. Începând cu ora 13.30, petrecerea se mută la cort. Sătmărenii vor putea gusta aici din tradiţionalii cârnăciori şi produsele de patiserie bavareze şi vor bea bere germană. Ultima zi va începe la ora 9.00, cu o slujbă ecumenică multiconfesională, urmată de un mic dejun tipic bavarez, din care nu vor lipsi cârnaţii albi şi berea. Petrecerea continuă până la miezul nopţii. Organizatorii speră la o prezenţă cât mai mare a sătmărenilor ţinând cont de faptul că este prima ediţie a unui asemenea eveniment.

25 de lei meniul

Pe perioada celor trei zile, sătmărenii se vor putea deplasa la locul de desfăşurare a sărbătorii cu autobuzele puse la dispoziţie de organizatori. Acestea vor circula din oră în oră, din staţia din Piaţa Libertăţii. Preţul unui bilet este de 2 lei. Pentru ca servirea la mese să se desfăşoare rapid se vor folosi “vouchere”, bonuri valorice care pot fi cumpărate la faţa locului de la casieriile din incinta cortului. Acestea costă 25 lei şi includ rezervarea mesei, un litru de bere germană şi un meniu cu tradiţionalii cârnaţi bavarezi şi alte produse.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite