Încep plombările electorale. Primăria va reabilita drumul spre cartierul Sătmărel și trotuarul de pe Corso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Iuliu Ilyes
Primarul Iuliu Ilyes

Primăria a demarat o serie de discuții cu firmele care se ocupă de plombări în municipiul Satu Mare. Sătmarul va redeveni un imens șantier în această primăvară. Drumul Careiului și troturarul de pe Corso vor fi reparate.

După ce Guvernul a retras finanțarea pentru programul ”Reabilitare şi modernizare – 10.000 de kilometri drumuri de interes județean şi drumuri de interes local”, în care era inclus și drumul spre cartierul Sătmărel din Satu Mare, municipalitatea a decis să continue investiția prin improvizații. Drumul, care traversează o zonă mlăștinoasă, va fi construit fără fundație, dar pe datorie, de societatea botoșăneană Tehnic Asist. „Aveam un proiect la nivel de 20 de milioane de lei noi. Chiar dacă tăiem 20% din proiect și valoarea mai scade cu 30% la execuție, suma tot rămâne prea mare. Tehnic Asist va executa lucrarea după o tehnică nouă, întărind trama stradală, după care va așeza stratul de asfalt. Procedeul reduce costurile la cinci milioane de lei, pe care îi vom plăti eșalonat pe 3-4 ani” a declarat primarul Iuliu Ilyes. 

Din această primăvară, reparațiile străzilor și plombările vor transforma din nou în șantier zeci de străzi de pe ambele maluri ale Someșului. Drumul Careiului, străzile Coșbuc, Jianu, Magheru, Martirilor Deportați, Anton Pann și Grigore Ureche vor intra în reparații. „Restul banilor îi vom aloca reparațiilor de trotuare în Micro 16, Carpați I și Carpați II” a mai afirmat edilul-șef. Acesta susține că va repara și trotuarul de pe Corso, distrus de intervențiile societăților contractate să execute lucrări pentru E.OnGaz în urmă cu mai mulți ani.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite