Încep înscrierile pentru şcolari şi preşcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Înscrierea limită a copiilor de  clasa I este 3 mai 2010
Înscrierea limită a copiilor de clasa I este 3 mai 2010

Înscrierea în clasa I se poate face până la 15 septembrie, dar pentru  pentru a prefigura cu o mai mare claritate numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2010, părinţii sunt rugaţi să-şi înscrie copii în clasa I, pe cât posibil, până la data de 3 mai 2010.

Potrivit reglementărilor legale, la înscriere au prioritate copiii care locuiesc în apropierea şcolii, dar, în limita locurilor disponibile, sunt primiţi şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei scolare, cu aprobarea Consiliului de Adminisţratie al unităţii de învaăţământ.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate scolară va afişa, până la data de 3 martie 2010, numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar, saptămânal, situaţia înscrierilor în unitatea de învăţământ.
Unităţile şcolare vor afişa până la data de 7 mai 2010 lista copiilor înscrişi şi vor răspunde în scris şi în timp util tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi.

În clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, precum şi cei care împlinesc respectiva vârstă până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. De asemenea, la cererea scrisă a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, va fi amânată cu un an.

Actele necesare:


- cerere tip - procurată de la secretariatul unităţii şcolare;
- copie după certificatul de naştere;
- copie după BI/CI a părinţilor/tutorilor sau susţinătorilor legali
- adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru şcoală”.

Înscrieri preşcolari pentru anul şcolar 2010-2011


În luna mai este perioada de reînscriere a copiilor preşcolari. Perioada de înscriere a copiilor preşcolari în grupa mică este iunie 2010, după un grafic stabilit şi afişat de fiecare grădiniţă, la sfârşitul lunii mai. Cererile vor fi primite şi înregistrate în ordinea depunerii, grădiniţele fiind obligate să primească aceste cereri indiferent de numărul lor. Validarea solicitărilor se va face la încheierea perioadei de înscriere; criteriile principale fiind existenţa unor fraţi ai copilului în grădiniţă, apropierea grădiniţei de domiciliul copilului sau de locul de muncă al părinţilor. Procedurile şi criteriile de selecţie, numărul de locuri vor fi afişate la avizierul fiecărei unităţi de preşcolari.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite