Satu Mare: Incendiu la secţia de nou-născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazia de materiale sanitare a secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţeţean Satu Mare a fost cuprinsă aseară de flăcări în urma unui scurtcircuit produs de o priză defectă. Fumul s-a propagat şi în interiorul saloanelor unde se aflau 28 de bebeluşi şi 37 de mămici. Medicii de gardă şi asistentele au evacuat în mai puţin de trei minute tot personalul din saloane. Nu au existat victime umane ci doar materiale.


Incendiul a izbucnit la ora 22.07, apelul la 112 fiind dat de un personal medical de pe secţie. În câteva minute, la faţa locului au apărut patru autospeciale ale pompierilor militari. “Ardeau materiale combustibile din interiorul magaziei situată la etajul al doilea al clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi, cu posibilităţi de propagare a incendiului la toate saloanele învecinate  şi etajul superior”, a declarat căpitanul Aurel Ulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.
Personalul medical a reuşit să evacueze, până la sosirea pompierilor militari, toate cele 37 de mămici şi cei 28 de nou-născuţi, care au fost mutaţi la etajele III şi IV al spitalului. Incendiul a fost lichidat după 40 de minute. În urma cercetărilor, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de o priză electrică defectă.

Sperietura a fost mai mare

În urma incendiului au ars 400 de scutece, 60 de pături, 50 de lenjerii de pat, respectiv 100 de lenjerii de nou-născuţi. Totodată s-au degradat materiale sanitare, 180 de cutii de praf, măşti, seringi şi mănuşi. Valoarea totală a pagubelor materiale se ridică la suma de 3000 de lei.
În interiorul spitalul s-a instaurat o adevărată panică, atât în rândul mamelor cât şi a aparţinătorilor, care au fost sunaţi să vină cât de repede la spital. “ M-a sunat soţia să vin cât pot de repede la spital că arde totul. M-am speriat foarte tare, nu ştiam dacă sunt bine sau nu. Soţia mea a născut în urmă cu o zi”, a declarat tăticul Cătălin Hriţuriu. Majoritatea mamelor au început să plângă în momentul în care au fost evacuate. Nu ştiau cu exactitate ce şi unde arde. “Eram la sora mea care a născut în urmă cu o zi. A început să plângă, era foarte speriată. Am încercat să o calmez”, a declarat Bogdan Tirean.

Lucrurile au revenit la normal

Toată noaptea, personalul spitalului a participat la o acţiune de curăţare a spaţiilor afectate. “Medicii, asistentele, personalul auxiliar au muncit până dimineaţă  înlăturarea urmele de funingine. În mare parte, lucrurile au revenit la normal. Mamele au fost mutate din nou în salon, singura camera afectată mai tare fiind depozitul de materiale sanitare. Acolo se înlocuiesc geamurile sparte şi uşile afectate”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite