Încă o vară fără ștrand în Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmărenii rămân încă o vară fără ştrand
Sătmărenii rămân încă o vară fără ştrand

Firma Beny Alex a amânat pe termen nelimitat deschiderea ștrandului sătmărean, blocată de neînţelegerile cu primăria. Firma Beny Alex care a concesionat ștrandul și Primăria Satu Mare se acuză reciproc pentru întârzierile survenite în proiectul de reconstrucție a zonei de agrement.

Nici în această vară sătmărenii nu vor face baie la ștrandul din oraș. După ce au anunțat deschiderea parțială a ștrandului pentru data de 15 iunie, reprezentanții societății care a concesionat Zona de agrement „Someș” arată cu degetul spre Primăria Satu Mare, afirmând că înghețarea proiectului de construcție a celui de-al treilea pod peste Someș a blocat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru zona de agrement. „În PUZ-ul ștrandului aveam utilitățile într-o parte, iar Primăria a venit cu un PUZ pentru noul pod peste Someș în care utilitățile figurează în altă parte. Proiectul de construcție a podului a înghețat în Consiliul local, iar eu nu știu ce să fac. Dacă mă branșez conform schițelor mele, când va fi aprobată construcția podului va trebui să refac toate branșamentele în altă parte. Am sugerat la Primărie să refacă branșamentele pe cheltuiala lor, atunci când va fi cazul. Au râs de mine”, a declarat Radu Hossu, directorul firmei Beni Alex.
Potrivit afirmațiilor sale, problema neconcordanței dintre PUZ-uri e doar una dintr-un șir de peste 100 care blochează lucrările la ștrand. „Există o gogoșerie din tablă care s-a întăbulat pe un teren aflat în domeniul public al municipiului printr-o hotărâre judecătorească de râsul lumii, avem un privat proprietar pe terenul statului. Până nu rezolvăm problemele juridice nu putem face investiții, nu putem obține fonduri, nu putem nimic”, a mai spus Hosu.
Patronul firmei Beny Alex, omul de afaceri Vasile Țânțaș, a refuzat să comenteze relația cu Primăria. „Sunt plecat din țară, nu știu ce probleme au apărut, mă interesez la sfârșitul săptămânii” a declarat Țânțaș.
Primarul neagă acuzațiile
Primarul Iuliu Ilyes neagă acuzațiile aduse de reprezentanții firmei Beny Alex. Ilyes a afirmat că problemele legate de PUZ-ul podului şi cel al ştrandului au fost puse la punct în urmă cu un an şi că ele nu au nicio treabă cu continuarea şi finalizarea lucrărilor. „Nu este absolut deloc adevărat ce spune domnul Hossu. Ei odată au bani, odată nu au. Au mai avut probleme juridice şi cu terenurile, dar lucrările pe care le-au început puteau să le termine demult fără nicio problemă. Au lucrat la câteva bazine şi la puţurile de apă termală pe care puteau să le finalizeze, dar nu au făcut-o”, spune primarul Iuliu Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite