Îmbrăcăminte de 80.000 de lei oprită temporar de la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bună parte dintre agenţii economici sătmăreni „uită“ să afişeze cele două preţuri obligatorii la hainele incluse pe listele de soldare sau de lichidare de stoc, preţul de referinţă, barat, şi cel nou.

Inspectorii din cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au dat amenzi în valoare de 141.000 de lei pentru astfel de nereguli constatate la 31 de comercianţi din 35 verificaţi. Totodată a fost oprită, temporar, de la comercializare îmbrăcăminte în valoare de 80.000 de lei. „În marea lor majoritate agenţii economici nu se conformează legislaţiei în vigoare privind vânzările de soldare, promoţionale sau de lichidare a stocurilor. Articolele nu au afişate ambele preţuri, cumpărărotii fiind induşi în eroare“, a declarat Valentin Breban, directorul comisariatului.  Acesta a mai specificat că vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de 45 de zile fiecare. „Reducerile de preţuri la hainele de toamnă-iarnă se fac în perioada 15 ianuarie-15 aprilie iar soldările la articolele de primăvară-vară se operează în perioada 1 august-15 octombrie“, a mai spus Valentin Breban.

Comercianţii au obligaţia de a anunţa debutul campaniei de soldare la primăria în a cărei rază îşi desfăşoară activitatea cu 15 zile în avans.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite